TFA 14.1550.01 SOUSMATIC SOUS VIDE
Popis
Sous-Vide je varenie pri konštantnej nízkej teplote vo vákuu. Takto pripravované pokrmy si zachovajú všetky chute a vône, ktoré nimi prestúpia a budú rovnomerne ,,prepečené". Ingrediencie nestratia na objeme a budú mať zakaždým rovnaký tvar i farbu. Metódou Sous-Vide môžete pripravovať mäso, ryby, zeleninu, ale aj napríklad vajcia. Mäso bude vždy mäkké a šťavnaté a u steaku dosiahnete vždy požadované prepečenie. Všetko je navyše veľmi jednoduché a pohodlné.
Ingredienciu uložíte do špeciálneho sáčku spoločne s bylinkami a korením. Zo sáčku vysajete všetok vzduch pomocou vakuovačky. Sáčok potom vložíte do vodného kúpeľa, ktorú ohrievate ponorným varičom. Výsledkom budete nadšení! Mäso sa pod vidličkou bude rozpadať na jednotlivé vlákna, ale na tanieri si udrží svoj skvelý tvar.
Vlastnosti
- Zabudovaný časovač
- možnosť nastavenia odloženého varenia
- možné použiť v akomkoľvek hrnci alebo gastro nádobe
- možno použiť s vákuovými sáčky rôznych značiek
- alarm nízkeho stavu vody
Technické parametre
- Teplotný rozsah: 40 °C až 95 °C
- teplotná stabilita: +/- 0,1 °C pri 60 °C
- cirkulácia vody: cca 11 litrov / min
- max. objem nádoby: 25 litrov
- časovač: až do 99 hodín
- max. výkon: 1000 W
- rozmery: 108 × 112 × 435 mm
- hmotnosť: 1450 g