10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 557130

Lavazza Gran Crema Barista zrnková káva 1 kg

Lavazza Gran Crema Barista zrnková káva 1 kg

Zmesi Lavazza Espresso Barista sú pripravované špeciálne pre plný profesionálny zážitok, aby ste si mohli svoje espresso pripraviť rovnako ako talianski barmani, a to pomocou kávovaru na prípravu espressa alebo plne automatického kávovaru. Espresso Barista Gran Crema má bohatú, zaoblenú chuť s tónmi sušeného ovocia a kvetín s dlhotrvajúcou / vyváženou dochuťou orieškov. Celý popis
18,70 €
0,02 €/g
Tovar od: MALL
18,70 €
0,02 €/g
Získajte dopravu ZADARMO so
Vrátenie zadarmo cez Packetu
Iní predajci

Už zajtra na výdajnom mieste
17.5.2024 na vašej adrese

Popis

Gran Crema Barista

  • Obsah balenia: 1 kg kávových zŕn.
  • Zmes kávových zŕn 70 % Arabica a 30 % Robusta.
  • Stredne pražená káva s výraznou a plnou chuťou.
  • Vhodná pre prípravu všetkých druhov kávy.
Charakteristika kávy:

Aróma kávy je vôňa kávy pri zmiešaní s horúcou vodou. Kávy s optimálnou zrelosťou a dobrým spracovaním majú často sladkú arómu. Vo všeobecnosti môže byť aróma čistá, príjemná, jemná, malá alebo žiadna.

Telo kávy je pocit plnosti v ústach spôsobený množstvom rozpustných častíc v infúzii (vylúhovanie v šálke). Môže byť plné, chudobné, bez tela.

Kyslosť čiže chrbtica kávy môže byť dobrá, prítomná, malá alebo bez kyslosti. Jemná kyslosť sa popisuje ako brilantná, živá, vycibrená. Ak je kyslosti priveľa, je nepríjemná a opisuje sa ako ostrá, zvieravá, trpká.

Chuť je hlavnou charakteristikou kávy. Je to kombinácia a reakcia všetkých (chemických) komponentov kávy, ktoré vyjadrujú kvalitu nápoja. Môže byť čistá, jemná, dobrá, bežná. Zvyšková chuť je trvanie pozitívnych vlastností chuti, môže byť krátka alebo dlho trvajúca.

O káve:
  • Kávovník, rod Coffea, je vždy zelený polotropický ker pôvodom z horských lesov Etiópie, teraz je rozšírený vo všetkých oblastiach trópov.
  • Kávovník kvitne bielymi voňavými a jazmínu podobnými kvetmi.
  • Vlastný plod kávovníka, tzv. kávová čerešňa, je bobuľa s dvoma plochými semenami, ktoré sa pražia a poznáme ich ako kávové zrná.
kava1
  • Sú dva druhy kávovníka – arabika a robusta, ktoré sa líšia náročnosťou pestovania, kvalitou, obsahom kofeínu a chuťou.
  • Arabika sa radí medzi kvalitnejšie a tvorí 75 % svetovej produkcie. Rastie vo vyšších nadmorských výškach a je náročnejšia na pestovanie. Prvý zber má po 4–5 rokoch. Obsahuje menšie percento kofeínu a jej chuť je kyslastejšia s ovocnými tónmi. Každá odroda má svoju špecifickú chuť.
  • Robusta rastie v nižších nadmorských výškach, nevyžaduje toľko starostlivosti pri pestovaní a prvý zber je už po 2–3 rokoch. Obsahuje ale dvakrát viac kofeínu, jej chuť je horká až zemitá.
kava2
  • Po zbere ideálne dozretých plodov kávovníka prichádza spracovanie kávových plodov, ktoré zahŕňa schnutie a olúpanie zŕn. Spracovanie môže byť suché, mokré a polo-mokré a jeho spôsob má vplyv na výslednú chuť kávy aj jej cenu.
  • Suché spracovanie dáva káve plnú chuť s orieškovými a čokoládovými tónmi.
  • Mokré spracovanie má za výsledok kávu s ľahkým telom s nádychom ovocia a kvetín.
  • Polo-mokré spracovanie vytvára kávu s výraznejšou sladkou a karamelovou chuťou.
  • Praženie kávových zŕn dáva káve výslednú chuť a vzhľad, tak ako ju poznáme. Chuť a vôňu ovplyvňuje predovšetkým doba praženia a teplota. Menej pražená káva má kyslejšie chute, zatiaľ čo veľmi pražená je tmavá, výrazne horká s čokoládovými tónmi.