Cena
Dostupnosť
Kategória
- Radiť podľa
- Odporúčame
- Najnižšej ceny
- Najvyššej ceny
- Hodnotenia
- Najpredávanejšie
Dvojzrnnú pšenicu ochutnali naši predkovia, zostala rovnaká, pôvodná a originálna (nešľachtená pšenica) a zachovala si veľa živín. Objavili sme pre vás zabudnuté obilniny v ich jednoduchej a prirodzenej podobe. Obohaťte ním šaláty, polievky a rizota.
môžete mať 27.06
Pšenica je obilnina bohatá na vlákninu a bielkoviny (najmä lepok).
môžete mať 27.06
Pšeničná múka na chlieb – skvelý partner pre vaše domáce pečenie. Chlebová pšeničná múka dodá vášmu pečivu tmavšiu farbu, pevnejšiu štruktúru a množstvo živín. Nesklame vás ani pri domácom pečení chleba, rožkov, pizze alebo žemlí. Vychutnajte si plnšiu chuť, viac vlákniny a dlhšie sa zasýtite.
môžete mať 27.06
Poznáte pšeničný bulgur? Bulgur sa vyrába zo špeciálnej tradičnej pšenice technológie. Pšenica sa najprv aktivuje vodou a teplom a potom sa nechá čiastočne naklíčené (tým sa v zrne vytvoria enzýmy a zrno sa stane biologicky aktívne), potom vysušené parou a nakoniec nahrubo rozdrvené.
môžete mať 27.06
Žito je jednou z najobľúbenejších obilnín v Českej republike. Žito je predovšetkým bohatým zdrojom vlákniny a jeho pekárske vlastnosti sú legendárne – kto by nepoznal ražný kvások a kysnutý chlieb.
môžete mať 27.06
Ryža basmati dostala svoj názov podľa príjemnej vône. Basmati znamená v sanskrite „voňavý“. Jeho zrno je krásne štíhle a podlhovasté a pri varení zostáva dokonale voľné. Biela basmati sa mechanicky lúpe a melie, a preto sa vyznačuje čistou bielou farbou.
môžete mať 27.06
Ryžové vločky ponúkajú bezlepkovú verziu obľúbených kaší a dezertov. Sú o niečo tvrdšie ako vločky z iných obilnín, preto ich vopred namočte a potom uvarte. Vznikne tak krásne lepkavá, hustá hmota, ktorú možno použiť na prípravu lahodných pudingov, kaší, nátierok a ľahkých dezertov.
môžete mať 27.06
Špalda je jednou z najstarších pôvodných obilnín. Má podobné zloženie ako bežná pšenica, ale v porovnaní s ňou je nutrične bohatšia. Obsahuje viac bielkovín, minerálov, vitamínov skupiny B a jeho vláknina je lepšie a ľahšie stráviteľná.
môžete mať 27.06
Chlebové múky sú takzvanou zlatou strednou cestou, niečo medzi severom a juhom, medzi čiernou a bielou, teda medzi čím a čím? Mezi hladkou, teda svetlou a celozrnnou múkou.
môžete mať 27.06
Špalda je jedna má podobné zloženie ako klasická špalda. pšenici, ale v porovnaní s ňou je nutrične bohatšia. Obsahuje viac bielkovín, minerálov, vitamínov skupiny B a jej vláknina je lepšia a ľahšie stráviteľná.
môžete mať 27.06
Špaldové vločky – na raňajky, kašu, müsli alebo Obohatí vaše domáce rožky, žemle, chlieb alebo dalamánky. Vmiešajte ich priamo do cesta alebo nimi posypte povrch pečiva po pri pečení. Zahustia polievku a môžete ich použiť aj na prípravu palaciniek, mäsové guľky alebo plnku.
môžete mať 27.06
Žitné vločky obsahujú veľké množstvo vlákniny. Sú vhodné do cesta na domáci chlieb alebo rožky, obohatiť nimi polievku alebo spestriť müsli či granola. Môžete ich použiť aj na prípravu domácich müsli tyčiniek, skvelých palaciniek, mäsové guľky a náplne do pečenej zeleniny.
môžete mať 27.06
Biela bio úka na sviatočné pečenie. Na bežné pečenie odporúčame používať chlebovú a celozrnnú múku PROBIO, ktoré obsahujú veľa vlákniny. Hladká pšeničná múka je vhodná na prípravu koláčov, vianočného pečiva, vianočných zákuskov alebo na zahustenie polievok a omáčok. Vedeli ste to?
môžete mať 27.06
Vypestujte si doma zdravé klíčky rastlín v ekologickej kvalite bez pesticídov. Získate tie najčerstvejšie vitamíny. Suché zrná a semená obsahujú zásobu minerálov, stopových prvkov, bielkovín, vitamínov a enzýmov.Počas klíčenia sa tieto látky aktivujú a ich obsah sa zvyšuje.
môžete mať 27.06
Hovädzí vývar je pripravený na jednoduché a rýchle dochutenie pokrmov. Dodá výraznú chuť a vôňu polievkam, omáčkam, mäsovým a zeleninovým pokrmom.
môžete mať 27.06
Polovica hrášku vás presvedčí o tom, že strukoviny môžete pripraviť ľahko, rýchlo a bez dlhého namáčania. Za krátku chvíľu si môžete uvariť krémovú polievku a skvelú kašu. Hrach je najdôležitejšou a najrozšírenejšou strukovinou v našej krajine. Česká republika má svoju vlastnú „hráškovú“ históriu.
môžete mať 27.06
Zloženie: 100% kukuričná polenta BIO Balenie: 450 g CZ-BIO-002 Skladujte v suchu, chráňte pred teplom. Výživové hodnoty prírodných produktov sa môžu líšiť.
môžete mať 27.06
Zloženie: 100% kukuričná polenta BIO Balenie: 0 g CZ-BIO-002 Skladujte v suchu, chráňte pred teplom.
môžete mať 27.06
Jačmeň je menej známa obilnina s vynikajúcimi výživovými vlastnosťami – má vysoký obsah vlákniny (veľkú časť tvorí rozpustná vláknina, tzv. beta-glukány), ktorá má priaznivý vplyv na trávenie a znižuje hladinu cholesterolu. Má vysoký obsah bielkovín, vitamínov skupiny B a minerálnych látok.
môžete mať 27.06
Klasické krúpy v ekologickej kvalite. Jačmeň má vynikajúce výživové vlastnosti – má vysoký obsah vlákniny (veľkú časť tvorí rozpustná vláknina, tzv. beta-glukány), ktorá má priaznivý vplyv na trávenie a znižuje hladinu cholesterolu. Má vysoký obsah bielkovín, vitamínov skupiny B a minerálov.
môžete mať 27.06
Vločky sú chutné, rýchlo zaženú hlad a dajú sa pripraviť na stovky rôznych spôsobov. Najrýchlejším spôsobom je zaliať ich teplým alebo studeným mliekom, vodou alebo jogurtom a posypať semienkami, ovocím, škoricou alebo medom.
môžete mať 27.06
Ražné koláče bez vajec z celozrnnej ražnej múky, ktorá obsahuje obilný obal a klíčky. Sú bohaté na vlákninu, bielkoviny a zasýtia na dlhú dobu. Hodia sa ako príloha, do šalátov, rýchlych panvíc atď.Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 75 %.
môžete mať 27.06
Jemná krupica z tvrdej pšenice. Krupica je vhodná na prípravu domácich rezancov a iných cestovín, knedlí a halušiek. Je výborná aj na sladko ako jemná raňajková kaša. Tvrdá pšenica má nižší glykemický index a viac lepku ako bežná pšenica.
môžete mať 27.06
Kuskus – sú to malé guľôčky cestovín. Vyrábajú sa z celozrnnej tvrdej pšeničnej krupice, takže majú vysoký obsah vlákniny a vydržia dlhšie.
môžete mať 27.06