Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne

Bristot Tiziano, 1kg zrno

Bristot Tiziano, 1kg zrno

Originálna zrnková káva Bristot Tiziano vyniká vyváženou orechovou chuťou. Je tvorená zmesou 95% arabicy 5% robusty. Výber najlepších kávových zŕn zo Strednej Ameriky. Vhodná k príprave espressa, cappuccina a Latte Macchiata. Balenie po 1000 g. Celý popis
Už sa nepredáva
18 €
0,02 €/g
Tovar od: MALL
18 €
0,02 €/g

Popis

  • 1000 g
  • jemná krémová chuť
  • stredne silná káva
  • nízky podiel kyslosti
  • hustá pena
  • k príprave espressa, Latte Macchiato alebo cappuccina
  • vhodná do kávových automatov

O káve Bristot

Produkcia zrnkovej kávy Bristot zohráva dôležitú úlohu v histórii typického talianskeho espresa už od roku 1919. Šesť základných zmesí káv Bristot dáva všetkým vybrať zmes spĺňajúca ich požiadavky. Vďaka svojej veľmi vysokej kvalite a známosti je považovaná za kávu káv, ktorá spĺňa požiadavky profesionálov i najnáročnejších znalcov prvotriedneho espressa.

Objavenie kávy

  • Čierna, vrúcna, horká, voňavá ...... taká je káva, skôr rituálny nápoj, dnes neodmysliteľná súčasť našich životov
  • História hovorí, že niektoré africké kmene poznali kávu odpradávna
  • Z rozomletých zŕn vyrábali kašu, ktorú dávali ako krmivo zvieratám a tiež bola užívaná bojovníkmi pred bojom pre zvýšenie ich udatnosti
  • Je nepochybné, že od 13. storočia sa káva pije ako nápoj, a že v 15. storočí bolo pestovanie kávy už plne rozvinuté a začala expanzia po celom svete
  • Nápoj bol rýchlo spopularizovaní a prvá kaviareň bola otvorená v Mekke v 15. storočí. Do „Starého Sveta“ – Európy – dorazil ohlas kávy v 17. storočí prostredníctvom benátskych kupcov

Káva dnes

  • Kávovník patrí do rodu Coffea
  • Väčšina z nich sú tropické stromy alebo kríky
  • dva základné druhy kávovníka – kávovník Arabica a kávovník Robusta
  • Káva Arabica predstavuje v súčasnej dobe asi 70% svetovej úrody, ale podiel Robusty stúpa
  • Robusta obsahuje viac kofeínu, je silnejšia a tmavšia
  • Káva Arabica je náročnejšia na pestovanie a zber (je preto drahšia, ale zato kvalitnejšia, jemnejšia a s nižším obsahom kofeínu)
  • Miešaním Arabiky s Robustou sa zvýši obsah kofeínu a zníži cena kávy
  • Faktom však zostáva, že vďaka svetovým trendom v oblasti zdravej výživy ľudia začínajú dávať prednosť menšiemu obsahu kofeínu a vyššej kvalite
  • Dnes je kávovník mimoriadne dôležitým prvkom svetového hospodárstva
  • Pre kávu ako takú má najväčší význam kofeín, ktorý je obsiahnutý v praženej Arabike cca 0,7–1,4%, v ROBUS 2,2–2,4%. Kofeín je horký a tým prispieva k celkovej chuti kávy.
  • Podstatná a daná kvalita kávy v šálke sa vyznačuje: charakteristickou arómou, jemnou kyslosťou, prirodzenou sladkosťou a výrazným telom.

    aroma

    telo

    kyselosť

    chuť

Štruktúra kávy

Štruktúra Kávy
  1. centrum rezu
  2. zrno (endosperm)
  3. strieborná koža (testa, epidermis)
  4. pergamen (trup, endocarp)
  5. pektín vrstva
  6. buničiny (mesocarp)
  7. vonkajšie šupky (oplodie, exocarp)

Nechajte sa ďalej inšpirovať z našej ponuky: