LABETA a.s. Zemiakové knedle bez lepku 300 g
Popis
Ak si ani vy, milí celiaci, neviete predstaviť tento obľúbený pokrm českej kuchyne bez tradičných zemiakových knedlí, máme pre vás dobrú správu. Aj tie môžete mať teraz v bezlepkovej variante, ktorá pre vás bola špeciálne namiešaná s ryžovou a kukuričnou múkou.
Zloženie:ryžová múka, zemiakové vločky 34 % (zemiaky 99 %, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselín, antioxidant: estery mastných kyselín s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiričitan sodný, kurkuma), kukuričný škrob, jedlá guar, látka zlepšujúca múku: fosforečnany vápenatéPrídavné látky:
E471, E304, E223, E412, E341Výživové hodnoty:Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1449 kJ/ 342 kcal
Tuky 0,9 g
– z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 77 g
– z toho cukry 2,2 g
Bielkoviny 5,4 g
Soľ 2,9 g.Dávkovanie:
obsah sáčku zmiešame so 450 ml studenej vody (cesto po chvíľke stuhne), vypracujeme dva knedle s priemerom 5 cm, ktoré vložíme do vriacej, mierne osolenej vody. Varíme 15–17 minút a po vybratí nakrájame na plátky. Z cesta môžeme tiež vyvaľkať valček s priemerom 3 cm, z neho krájame kolíky a varíme 3–4 minúty. Bezlepkové zemiakové halušky: zmiešame 75 g zmesi na Zemiakové knedle bez lepku, 125 g Univerzálny zmesi bez lepku LABETA a 125–150 ml vody. Cez haluškové sito pretláčame cesto do vriacej, osolenej vody. Krátko povaríme a ihneď ako vyplávajú halušky, scedíme, premiešame s rastlinným olejom (restovanou slaninou), strúhaným syrom, kyslou kapustou alebo kyslou smotanou. Odporúčame zmes strúhaných syrov: 100 g eidamu a 50 g nivy, rýchlo vmiešať do horúcich halušiek so slaninou.
Balenie:300 g