Café Majada Kopi Luwak Cibetková káva mletá, 100g
Táto jedinečná pražená mletá káva Cafe Majada Kopi Luwak cibetková zrnková káva je jednou z najdrahších káv na svete. Balenie kávy je 100 g.
Už sa nepredáva
67,60 €
0,68 €/g
Tovar od:
MALL
67,60 €
0,68 €/g
Popis
Káva Majada Kopi Luwak cibetková mletá káva
- pôvod je z ostrova Jáva
- zvláštna chuť a aróma je získalo tým, že zrná prechádzajú tráviacim traktom ciberky, kde vlastne prebehne určitý proces fermentácie
- takto fermentované zrná stratia pôvodnú horkosť a po vylúpaní a pražení získajú zvláštnu jemnú chuť a príjemnú arómu
- pražená zrnková káva 100% arabica
- balenie 100g
Café Majada sa stala oficiálnym partnerom odbornej sekcie MAJSTER KÁVY® Českej barmanskej asociácie pre rok 2013 – všetky baristické súťaže MAJSTER KÁVY® v tomto roku, budú pripravované z tejto kávy.
- vlastnosti:
- Spoločnosť Cafe Majada, ktorej sídlo sa nachádza pod sopkou Pilon de Los Naranjos, v samom srdci pohoria Apaneca – Ilamatepec, bola založená v roku 1966 ako združenie pestovateľov kávy.
- V dnešnej dobe spracováva tie najlepšie kávové plody z približne 120 plantáží z celej oblasti, z ktorých niektoré majú certifikáciu Rainforest Alliance a nakupujú tu popredné svetové značky ako je Illy alebo Starbucks.
- Súčasťou stratégie spoločnosti je postupne certifikovať tie najlepšie kávové plantáže tak, aby bol zaručený pôvod a aby sa ojedinelosť tunajšej kávy dostala do širšieho povedomia.
- Stále dodržiava svojich päť základných princípov spoločnosti: jednota, demokracia, sloboda, ekonómie a spravodlivosť.
Certifikácia kvality
- Rainforest Alliance je organizácia dozerajúca na certifikáciu fariem, ktoré produkujú tropické plodiny vrátane kávy, banánov, kakaa, pomarančov, čaju atď.
- Pre získanie certifikácie je potrebné spĺňať rad ekologických a sociálnych štandardov, napr. obmedzenia používania chemikálií a hnojív, pestovateľské zásahy, dodržiavanie adekvátnych pracovných podmienok pre zamestnancov, zodpovedajúce platby pracujúcim, zákaz zamestnávania detí.
- Certifikáciu môže získať iba káva pestovaná v strednej a vysokej nadmorskej výške.
Štruktúra kávy
- centrum rezu
- zrno (endosperm)
- strieborná kože (testa, epidermis)
- pergamen (trup, endocarp)
- pektín vrstva
- buničiny (mesocarp)
- vonkajšie šupky (oplodie, exocarp)