Fagor Tlakový hrniec RAPID XPRESS 8
S tlakovými hrncami Fagor môžete variť zdravo, chutne a v rekordnom čase. Uchovávajú až o 50% viac živín a ušetríte až o 70% viac času ako pri tradičnom varení.
- Tlaková nádoba s objemom 8 litrov.
- Zosilnené, sendvičové dno pre rovnomerné rozloženie tepla, využitie zvyškového tepla, úsporu energie a tvarovú stálosť.
- Sendvičové dno je vyrobené technológiou Plaksteel pre výborný rozvod tepla – technológia Plaksteel je patentom firmy Fagor.
- Produkt je vyrobený z ušľachtilej nerezovej ocele 18/10 (pomer chrómu a niklu) bez povrchovej úpravy a iba leštené, nehrozia teda zmeny ich vonkajšku.
- Vertikálne výstup pary.
- Automatické zamknutie veka pri uzatvorení hrnca.
- Trojstupňové istenie proti pretlaku.
- Sňatie pracovného ventilu možno vykonať pred každým varením a po použití bez akéhokoľvek náradia – stačí iba rukou.
- Krátke držadlá pre využitie minimálneho zástavbového priestoru.
- Samočistiaci systém ventilov – hrniec sa vždy udržuje v optimálnych pracovných podmienkach.
- Štyri stupne polohy pracovného ventilu: nízky tlak 0,55 bar (zelenina), vysoký tlak 1,05 bar (mäsa, strukoviny), vypúšťanie pary, sňatie pracovného ventilu.
- Vhodné pre všetky typy sporákov – plynové, elektrické, sklokeramické a indukčné.
Varíme v tlakových hrncoch
Tradičné varenie
Pri tradičnom spôsobe varenia je potravina úplne ponorená vo veľkom množstve vody, ktorá sa ohrieva do bodu varu a ten je udržiavaný za maximálneho príkonu tepla po dobu nutnú pre uvarení potraviny. Ak nie je použitá pokrievka, čas pre varenie sa predlžuje. |
Varenie v tlakovom hrnci
Pri varení v tlakovom hrnci sa používa minimálne množstvo vody 0,1–0,3 litra. Potravina nie je vo vode ponorená, bod varu vďaka veľmi malému množstvu vody prichádza veľmi rýchlo a je oproti tradičnému vareniu ihneď potreba znížiť tepelný príkon na udržanie tlaku v tlakovom hrnci bez úniku pary. |
Náklady na varenie:
Tlakové varenie veľmi znižuje nároky na podstatné parametre varenie a to sú čas a peniaze.
Čím kratší čas varenia tým nižšia spotreba energie a tým väčšia úspora peňazí. Úspora finančných prostriedkov je jedným z dôležitých parametrov pre hospodárenie každej domácnosti a vzhľadom k času strávenom pri príprave jedál rozhodne nie zanedbateľnou položkou v rozpočte domácností.
Jednoduché použitie
- – Používame veľmi malé množstvo vody od 0,1 do 0,3 litra.
- – Vložíme potravinu a potrebné ingrediencie, uzatvoríme tlakový hrniec a na pracovnom ventile zvolíme tlak pre varenie podľa druhu potraviny.
- – Tlakový hrniec i s potravinou vložíme na zdroj tepla a zvolíme maximum.
- – Vo chvíli keď začne z pracovného ventilu vychádzať para znížime tepelný príkon na minimum, aby para naďalej takmer neprúdila pracovným ventilom von.
- – Nastavíme dobu varenia pre potrebnú potravinu.
- – Zhruba päť minút pred stanoveným časom zdroj tepla úplne vypneme a necháme po zvyšok času potravinu v tlakovom hrnci.
- – Hrniec zložíme zo zdroja tepla, odtlakujeme a varenú potravinu ďalej môžeme spracovávať či už v tlakovom hrnci alebo mimo neho.
|
Zdravie:
Tlakové varenie potravín zabezpečuje, že oproti tradičnému varenie zostáva aj naďalej po uvarení
maximum nutričných hodnôt – vitamíny, minerály a ďalšie zdraviu prospešné zložky obsiahnuté v potravinách, ktoré si pripravujeme a nie sú vyvárané vo vode, ktorú pre tradičné varenie používame. Pretože potravina je spracovávaná nielen teplotou, ale aj tlakom dochádza k
dokonalejšiemu preniknutie pary do potraviny a tak aj k likvidácii prípadných pre zdravie nebezpečných látok.
Nechajte sa ďalej inšpirovať z našej ponuky: