Značka
Cena
Štítok
Dostupnosť
Predajca
Hmotnosť
Kakao milujú deti aj dospelí. Holandské kakao, čierne kakao alebo RAW kakao majú svoje miesto vo väčšine domácností. Ako ale vznikajú a aký je rozdiel medzi jednotlivými druhmi? Pozrite sa a vyberte vhodné kakao na pečenie aj na zahriatie.
Holandské kakao
- Holandské kakao si drží vysokú kvalitu a pri výrobe sa alkalizuje - znižuje sa kyslosť a kakao sa ľahšie rozpúšťa. Vyznačuje sa tmavou farbou, plnou chuťou a je vhodné na pečenie.
Čierne kakao
- Čierne kakao má sýto čiernu farbu, ktorá vzniká tradičnou úpravou kakaových bôbov, a značí, že kakao nie je dofarbovanie umelým farbivom. S čiernym kakaom docielite pri pečení múčnikov alebo sušienok sýtejšieho sfarbenia ako pri použití klasického kakaa.
Prírodné kakao
- V prírodnom kakae neprebieha alkalizácia. Zachováva si tak všetky zdraviu prospešné látky, chuť aj vôňu. Má svetlo hnedú farbu a je vhodné na prípravu nápoja aj na pečenie.
RAW kakao
- RAW potraviny nie sú tepelne spracovávané pri teplote vyššej ako 42 °C. Kakao teda nepodlieha praženiu. Je zdraviu prospešné, môže povzbudzovať telo podobne ako káva.
Fair Trade kakao
- Kakao označované ako Fair Trade je vyrábané v súlade so spravodlivými obchodnými podmienkami pre pestovateľov a výrobcov kakaa.
Kakaový nápoj
- Kakaový nápoj je vhodný na prípravu studeného aj horúceho kakaa v kombinácii s mliekom. Môže obsahovať cukor a ďalšie konzervačné látky, nejedná sa teda o čisté kakao. Ľahko sa rozpúšťa.
Uvarte si kvalitné kakao do štýlového hrnčeka alebo šálky a vychutnajte si chvíle pohody.
Horúca čokoláda - horká, mliečna alebo biela?
Horúca čokoláda je sladký nápoj s kakaovou príchuťou. Pripravuje sa v kombinácii s vodou, mliekom alebo smotanou.
- Biela horúca čokoláda - s jemnou príchuťou bielej čokolády (základné suroviny pre bielu čokoládu sú obvykle kakaové maslo, cukor a mlieko, prípadne vanilkový struk)
- Mayská horúca čokoláda - obvykle obsahuje korenie, ako je škorica, chilli a ďalšie
- Mliečna čokoláda - obsahuje mlieko v práškovej forme, čokoláda s mliekom je jemnejšia, vhodná pre deti
- Instantná horúca čokoláda - porciovaná, obsah sáčku jednoducho zalejete horúcim mliekom alebo vodou
- Horúca čokoláda s nízkym obsahom tuku - vhodná aj pri redukčnom jedálničku
- Radiť podľa
- Odporúčame
- Najnižšej ceny
- Najvyššej ceny
- Hodnotenia
- Najpredávanejšie
Kvalitná horúca čokoláda s vysokým obsahom kakaa disponuje chuťou s nádychom perníkového korenia. Je obohatená prírodným Fairtrade cukrom a je bez sóje a palmového oleja. DIVINE Horúca čokoláda s vianočným perníkovým korením 25 % kakaa 300 g je ideálnym nápojom pri čakaní na Ježiška.
môžete mať ZAJTRA
Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Avšak čokoláda se nevyrábí jen z nadrcených bobů, na její výrobu je třeba také kakaového másla.Co je ale kakaové máslo a k čemu se dá využít?
Momentálne nedostupné
Složení: 54% kakaová hmota Bio, 30% třtinový cukr Bio, 16% kakaové máslo Bio Země původu: Německo Balení: 200g Minimální trvanlivost: min 12 měsíců od okamžiku produkce Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max.
môžete mať 13.05
Kakaový prášok 20–22 % BIO 500 g
môžete mať 13.05
Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Co se týče Ameriky, víte, že právě v Mexiku už Mayové pili nápoj z kakaových bobů a rádi na něj sypali mleté chilli?
môžete mať 13.05
Intenzívna horúca čokoláda v prášku Starbucks Signature 70% s plnou a výraznou kakaovou chuťou pre horkosladký pôžitok z horúcej čokolády.
môžete mať ZAJTRA
Mliečna čokoláda BIO – kvapky 10 mm 200 g
Momentálne nedostupné
Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Co se týče Ameriky, víte, že právě v Mexiku už Mayové pili nápoj z kakaových bobů a rádi na něj sypali mleté chilli?
môžete mať 13.05
Kakaové boby celé RAW BIO 200 g
môžete mať 13.05
Kakao je vyrobené z najkvalitnejších kakaových bôbov a pochádza z ghanského družstva Kuapa koko. Je pestované v tieni tropického dažďového lesa, fermentované a sušené na slnku. Divine 100% kakao Ghana 125g má certifikáciu Fairtrade.
môžete mať ZAJTRA
Rozpustný Fairtrade bio kakaový prášok s trstinovým cukrom s vyšším podielom kakaa pre ľahkú prípravu horúceho aj studeného čokoládového nápoja s certifikáciou bio. Naše krásne jemné bio fairtrade kakao pochádza od farmárov z Peru a Dominikánskej republiky .
môžete mať 20.05 - 23.05
Karob můžete najít také pod názvem svatojánský chléb. Jeho domovem je pravděpodobně Arabský poloostrov, avšak v dnešní době se karob pěstuje prakticky kdekoli na světě.Jaký je ale rozdíl mezi karobem a kakaem?
môžete mať 13.05
Kakao a horúca čokoláda
Kakao a horúca čokoláda vykúzlia úsmev na perách nielen v sychravých dňoch. Pre deti ponúkame kakaové nápoje, ktoré sú nenáročné na prípravu. Na pečenie sa hodí holandské alebo čierne kakao, s ktorým získajú múčniky intenzívnu, tmavo hnedú farbu.