Značka
Cena
Dostupnosť
Predajca
Hmotnosť
Kakao milujú deti aj dospelí. Holandské kakao, čierne kakao alebo RAW kakao majú svoje miesto vo väčšine domácností. Ako ale vznikajú a aký je rozdiel medzi jednotlivými druhmi? Pozrite sa a vyberte vhodné kakao na pečenie aj na zahriatie.
Holandské kakao
- Holandské kakao si drží vysokú kvalitu a pri výrobe sa alkalizuje - znižuje sa kyslosť a kakao sa ľahšie rozpúšťa. Vyznačuje sa tmavou farbou, plnou chuťou a je vhodné na pečenie.
Čierne kakao
- Čierne kakao má sýto čiernu farbu, ktorá vzniká tradičnou úpravou kakaových bôbov, a značí, že kakao nie je dofarbovanie umelým farbivom. S čiernym kakaom docielite pri pečení múčnikov alebo sušienok sýtejšieho sfarbenia ako pri použití klasického kakaa.
Prírodné kakao
- V prírodnom kakae neprebieha alkalizácia. Zachováva si tak všetky zdraviu prospešné látky, chuť aj vôňu. Má svetlo hnedú farbu a je vhodné na prípravu nápoja aj na pečenie.
RAW kakao
- RAW potraviny nie sú tepelne spracovávané pri teplote vyššej ako 42 °C. Kakao teda nepodlieha praženiu. Je zdraviu prospešné, môže povzbudzovať telo podobne ako káva.
Fair Trade kakao
- Kakao označované ako Fair Trade je vyrábané v súlade so spravodlivými obchodnými podmienkami pre pestovateľov a výrobcov kakaa.
Kakaový nápoj
- Kakaový nápoj je vhodný na prípravu studeného aj horúceho kakaa v kombinácii s mliekom. Môže obsahovať cukor a ďalšie konzervačné látky, nejedná sa teda o čisté kakao. Ľahko sa rozpúšťa.
Uvarte si kvalitné kakao do štýlového hrnčeka alebo šálky a vychutnajte si chvíle pohody.
Horúca čokoláda - horká, mliečna alebo biela?
Horúca čokoláda je sladký nápoj s kakaovou príchuťou. Pripravuje sa v kombinácii s vodou, mliekom alebo smotanou.
- Biela horúca čokoláda - s jemnou príchuťou bielej čokolády (základné suroviny pre bielu čokoládu sú obvykle kakaové maslo, cukor a mlieko, prípadne vanilkový struk)
- Mayská horúca čokoláda - obvykle obsahuje korenie, ako je škorica, chilli a ďalšie
- Mliečna čokoláda - obsahuje mlieko v práškovej forme, čokoláda s mliekom je jemnejšia, vhodná pre deti
- Instantná horúca čokoláda - porciovaná, obsah sáčku jednoducho zalejete horúcim mliekom alebo vodou
- Horúca čokoláda s nízkym obsahom tuku - vhodná aj pri redukčnom jedálničku
- Radiť podľa
- Odporúčame
- Najnižšej ceny
- Najvyššej ceny
- Hodnotenia
- Najpredávanejšie
Karobový prášok, často označovaný ako svätojánsky chlieb, sa vyrába zo sušených a mletých strukov svätojánskeho chleba (Ceratonia siliqua).Dužina sa suší, praží a melie na jemný prášok alebo múku. Tento prášok má bohatú, orechovú chuť, ktorá je trochu podobná karamelu.
môžete mať 02.10
Kakaovník (Theobroma cacao) je tropická rastlina, ktorá si na svoj rast vyžaduje špecifické podmienky, napríklad teplé a vlhké podnebie. Nie je prekvapením, že najväčší producenti kakaových bôbov sa nachádzajú v Afrike, najmä v krajinách ako Pobrežie Slonoviny, Ghana, Nigéria a Kamerun.
môžete mať 02.10
Karobový prášok, často označovaný ako svätojánsky chlieb, sa vyrába zo sušených a mletých strukov svätojánskeho chleba (Ceratonia siliqua).Dužina sa suší, praží a melie na jemný prášok alebo múku. Tento prášok má bohatú, orechovú chuť, ktorá je trochu podobná karamelu.
môžete mať 02.10
Kto by nepoznal čokoládu! Čokoláda sa vyrába z kakaových bôbov, ktoré do Európy pred mnohými storočiami priviezli Španieli z Južnej Ameriky. Čo sa týka Ameriky, vedeli ste, že Mayovia v Mexiku pili nápoj z kakaových bôbov a radi si ho posypávali mletým chilli?
môžete mať 02.10
Rozpustný Fairtrade bio kakaový prášok s trstinovým cukrom s vyšším podielom kakaa pre ľahkú prípravu horúceho aj studeného čokoládového nápoja s certifikáciou bio. Naše krásne jemné bio fairtrade kakao pochádza od farmárov z Peru a Dominikánskej republiky .
Momentálne nedostupné
Kakao je vyrobené z najkvalitnejších kakaových bôbov a pochádza z ghanského družstva Kuapa koko. Je pestované v tieni tropického dažďového lesa, fermentované a sušené na slnku. Divine 100% kakao Ghana 125g má certifikáciu Fairtrade.
môžete mať DNES
Nepražené bio kakao je obľúbená potravina, ktorá sa vyrába z kakaových bôbov, ktoré neboli tepelne spracované (nepražené) a boli vypestované podľa zásad ekologického poľnohospodárstva. Táto forma kakaa si zachováva viac živín a antioxidantov v porovnaní s praženým kakaom.
môžete mať 02.10
Karobový prášok, často označovaný ako svätojánsky chlieb, sa vyrába zo sušených a mletých strukov svätojánskeho chleba (Ceratonia siliqua).Dužina sa suší, praží a melie na jemný prášok alebo múku. Tento prášok má bohatú, orechovú chuť, ktorá je trochu podobná karamelu.
môžete mať 02.10
Kto by nepoznal čokoládu! A z čoho sa čokoláda vyrába? Áno, kakaové bôby sa používajú nielen na výrobu obľúbenej čokolády, ale možno ich použiť aj na zdobenie dezertov, ako skvelú prísadu na dochutenie smoothies, ale zaujímavé je, že kakaové bôby sa dajú použiť aj do slaných omáčok.
Momentálne nedostupné
Kakaovník (Theobroma cacao) je tropická rastlina, ktorá si na svoj rast vyžaduje špecifické podmienky, napríklad teplé a vlhké podnebie. Nie je prekvapením, že najväčší producenti kakaových bôbov sa nachádzajú v Afrike, najmä v krajinách ako Pobrežie Slonoviny, Ghana, Nigéria a Kamerun.
môžete mať 02.10
Van Houten horúca čokoláda Selection je instantná zmes na prípravu čokoládového nápoja s obsahom kakaa 16%. Nápoj pripravený zo zmesi sa vyznačuje silnou čokoládovou chuťou. Možnosť prípravy nápoja je rozmiešaním do vody alebo do mlieka.
Momentálne nedostupné
Bio mliečna čokoláda sa vyrába z kakaového masla, cukru, sušeného mlieka a vanilkového extraktu. Neobsahuje žiadne umelé arómy, farbivá ani konzervačné látky. Má jemnú krémovú chuť. Čokoláda je vo forme chrumkavých sušienok, ktoré jej dodávajú jedinečnú textúru.
Momentálne nedostupné
Kakao a horúca čokoláda
Kakao a horúca čokoláda vykúzlia úsmev na perách nielen v sychravých dňoch. Pre deti ponúkame kakaové nápoje, ktoré sú nenáročné na prípravu. Na pečenie sa hodí holandské alebo čierne kakao, s ktorým získajú múčniky intenzívnu, tmavo hnedú farbu.