Wolfberry Strouhanka Panko 500 g Wolfberry
Popis
Ako používať Panko strúhanku
Obaľovacia zmes podobná u nás používané strúhanke vytvára skvelú chrumkavú kôrku. Panko najčastejšie využívame pri príprave bravčového alebo hydinového peletovaného rezňa. Do Panka môžeme obaliť mäso, ryby, morské plody, huby či zeleninu. V Pank obaľujeme ako v klasickej strúhanke, teda v trojobale – hladkej múke, vajíčku a Paňko. Smažíme v rozpálenom oleji dozlatista.
V receptoch sa niekedy stretneme s výrazom Panko strúhanka. Ide o japonskú strúhanku, ktorá má úplne rovnaké využitie ako naša známa klasická strúhanka. Japonská Panko strúhanka má však hrubšiu štruktúru a tým vyzerá ako drobné vločky. Na rozdiel od českej strúhanky, ktorá sa pripravuje zo starších rožkov, sendviča alebo svetlého chleba, ktorý sa nechá preschnúť a potom sa rozmixuje najemno, sa Panko vyrába z čerstvého bieleho chleba a pomelie sa alebo strúha nahrubo. A čím je japonská strúhanka v kuchyni tak zaujímavá? Hneď z dvoch dôvodov. Po prvé pri vyprážaní nenasiakne zďaleka toľko tuku a za druhé je výsledný pokrm oveľa chrumkavejšie. Názov Panko je odvodený z portugalského či španielskeho prekladu slova chlieb (pán) a japonskej prípony -ko, ktorá znamená múku. Panko strúhanka sa vyrába po celom svete, najmä však v ázijských krajinách.
skladovanie
Panko strúhanku presuňte do nádoby s tesniacim viečkom a skladujte na suchom a tmavom mieste pri bežnej izbovej teplote do 20 ° C. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.
Strúhanka vyrobená z čerstvého bieleho chleba (pšeničná múka 96,8%, kvasnice 3%, soľ 0,2%).
Nutričné hodnoty v 100 g
Energetická hodnota: 1120 kJ / 270 kcal; Tuky: 0,2 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g; Sacharidy: 53 g – z toho cukry 1 g; Vláknina 5,5 g, Bielkoviny: 9,8 g; Soľ: 0,2 g
500 g