Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne

Iswari Xylitol 250 g

Iswari Xylitol 250 g

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Xylitol je sladidlo, ktoré sa získava z xylánu obsiahnutého v rastlinách, ovocí a zelenine. Nemá žiadnu vedľajšiu príchuť. Xylitol je približne o 40 % menej kalorický než normálny cukor,ale je rovnako sladivý a vďaka veľmi nízkemu glykemickému indexu 13 je vhodný pre diabetikov.
Už sa nepredáva
5,60 €
Tovar od: Vivantis
5,60 €

Popis

Xylitol je sladidlo, ktoré sa získava z xylánu obsiahnutého v rastlinách, ovocí a zelenine. Nemá žiadnu vedľajšiu príchuť. Xylitol je približne o 40 % menej kalorický než normálny cukor,ale je rovnako sladivý a vďaka veľmi nízkemu glykemickému indexu 13 je vhodný pre diabetikov.

Xylitol je nesmierne cenený kvôli svojej schopnosti chrániť zuby pred zubným kazom. Tento účinok je spôsobený napádaním ústnej mikroflóry zodpovednej za vznik zubného kazu. Veľmi kvalitný xylitol od Iswari pochádza z USA a je získavaný z brezovej kôry. Má kryštalickú podobu ako bežný cukor.

Ako používať:

Pretože xylitol je rovnako sladivý ako cukor, jednoducho si oslaďte šálku kávy alebo čaju rovnakým množstvom, ako pri bežnom cukre.

Kryštalický xylitol môžete použiť aj na varenie a pečenie. Na rozdiel od iných cukrov sa pri vysokých teplotách nerozkladá, takže je skvelý do všetkých receptov, ktoré vyžadujú cukor. Upraviť recept na použitie xylitolu nemôže byť jednoduchšie – požadované množstvo cukru jednoducho nahraďte xylitolom v pomere 1:1.

Balenie:

250 g

Upozornenie:

Nie je určené deťom do 1 roka. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Pri vyšších dávkach (nad 20 g/deň) môže pôsobiť preháňavo.

Nedávajte xylitol svojim maznáčikom, zvieratá ho nevedia metabolizovať a môže byť pre nich nebezpečný (podobne ako iné bežné ľudské potraviny: napríklad čokoláda alebo káva).


Zloženie:
 
Zložka / Množstvo
Schválené zdravotné tvrdenia podľa platných nariadení EÚ
Zložka / Schválené zdravotné tvrdenia
Xylitol kryštalický 100%
Konzumácia potravín / nápojov obsahujúcich Xylitol namiesto cukru prispieva k udržaniu mineralizácie zubov. Účinok možno tvrdiť ak výrobok neobsahuje viac ako 5 g cukru na 100 g pri tuhých potravinách alebo 2,5 g cukru na 100 ml pri tekutých.