Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne
Kód: 557128

Lavazza Crema Classico zrnková káva 1 kg

Lavazza Crema Classico zrnková káva 1 kg

Talianska zrnková káva Lavazza Crema Classico má sviežu ľahkú a jemnú chuť, ktorú tvorí zmes arabiky a robusty s prevahou jemnej arabiky. Táto káva je ideálna, ak si radi vychutnávate kvalitnú kávu vo veľkej šálke. Celý popis
16,80 €
0,02 €/g
Tovar od: MALL
16,80 €
0,02 €/g
Získajte dopravu ZADARMO so
Vrátenie zadarmo cez Packetu
Iní predajci

Už zajtra na výdajnom mieste
Už zajtra na vašej adrese

Popis

Lavazza Super Crema

  • Obsah balenia: 1 kg kávových zŕn.
  • Zmes kávových zŕn 70 % Arabica a 30 % Robusta.
  • Vyvážená a jemná ľahká chuť.
  • Vhodná pre prípravu filtrovanej kávy.
Charakteristika kávy:

Aróma kávy je vôňa kávy pri zmiešaní s horúcou vodou. Kávy s optimálnou zrelosťou a dobrým spracovaním majú často sladkú arómu. Vo všeobecnosti môže byť aróma čistá, príjemná, jemná, malá alebo žiadna.

Telo kávy je pocit plnosti v ústach spôsobený množstvom rozpustných častíc v infúzii (vylúhovanie v šálke). Môže byť plné, chudobné, bez tela.

Kyslosť čiže chrbtica kávy môže byť dobrá, prítomná, malá alebo bez kyslosti. Jemná kyslosť sa popisuje ako brilantná, živá, vycibrená. Ak je kyslosti priveľa, je nepríjemná a opisuje sa ako ostrá, zvieravá, trpká.

Chuť je hlavnou charakteristikou kávy. Je to kombinácia a reakcia všetkých (chemických) komponentov kávy, ktoré vyjadrujú kvalitu nápoja. Môže byť čistá, jemná, dobrá, bežná. Zvyšková chuť je trvanie pozitívnych vlastností chuti, môže byť krátka alebo dlho trvajúca.

O káve:
  • Kávovník, rod Coffea, je vždy zelený polotropický ker pôvodom z horských lesov Etiópie, teraz je rozšírený vo všetkých oblastiach trópov.
  • Kávovník kvitne bielymi voňavými a jazmínu podobnými kvetmi.
  • Vlastný plod kávovníka, tzv. kávová čerešňa, je bobuľa s dvoma plochými semenami, ktoré sa pražia a poznáme ich ako kávové zrná.
kava1
  • Sú dva druhy kávovníka – arabika a robusta, ktoré sa líšia náročnosťou pestovania, kvalitou, obsahom kofeínu a chuťou.
  • Arabika sa radí medzi kvalitnejšie a tvorí 75 % svetovej produkcie. Rastie vo vyšších nadmorských výškach a je náročnejšia na pestovanie. Prvý zber má po 4–5 rokoch. Obsahuje menšie percento kofeínu a jej chuť je kyslastejšia s ovocnými tónmi. Každá odroda má svoju špecifickú chuť.
  • Robusta rastie v nižších nadmorských výškach, nevyžaduje toľko starostlivosti pri pestovaní a prvý zber je už po 2–3 rokoch. Obsahuje ale dvakrát viac kofeínu, jej chuť je horká až zemitá.
kava2
  • Po zbere ideálne dozretých plodov kávovníka prichádza spracovanie kávových plodov, ktoré zahŕňa schnutie a olúpanie zŕn. Spracovanie môže byť suché, mokré a polo-mokré a jeho spôsob má vplyv na výslednú chuť kávy aj jej cenu.
  • Suché spracovanie dáva káve plnú chuť s orieškovými a čokoládovými tónmi.
  • Mokré spracovanie má za výsledok kávu s ľahkým telom s nádychom ovocia a kvetín.
  • Polo-mokré spracovanie vytvára kávu s výraznejšou sladkou a karamelovou chuťou.
  • Praženie kávových zŕn dáva káve výslednú chuť a vzhľad, tak ako ju poznáme. Chuť a vôňu ovplyvňuje predovšetkým doba praženia a teplota. Menej pražená káva má kyslejšie chute, zatiaľ čo veľmi pražená je tmavá, výrazne horká s čokoládovými tónmi.