Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne
Kód: 487006

Kela Čokoládové fondue PRALINÉ 7 ks (KL-66398)

Kela Čokoládové fondue PRALINÉ 7 ks (KL-66398)

Elegantné čokoládové fondue PRALINÉ, ktoré je vyrobené z keramiky. Sada obsahuje misku so stojanom, oválny podnos a štyri fondue vidličky, ktorých rukoväte sú farebne odlíšené. Fondue spestria bežné stolovanie. Celý popis
Už sa nepredáva
27,80 €
Tovar od: MALL
27,80 €

Popis

Čokoládové fondue PRALINÉ

  • v miske rozpustíme čokoládu (ak je príliš hustá, zriedime ju trochou mlieka)
  • na vidličky napichujeme kúsky ovocia (kivi, banány, jahody, jablká, marhule, apod) a máčame ich v čokoláde
  • 7 dielna sada
  • materiál:
    • fondue: keramika
    • vidličky: nerez oceľ a plast
  • rozmery:
    • miska: priemer 10 cm
    • tácka (dĺžka x šírka): 29 × 17 cm

Z histórie fondue

  • fondue je spôsob prípravy pokrmu pochádzajúce zo Španielska (tu vzniklo v 18. storočí)
  • pôvod pokrmu si nárokujú okrem Švajčiarov aj Francúzi
  • slovo fondue (čítame správne fondy) znamená taviť (v klasickej francúzskej kuchyni je toto slovo vyhradené pre tavený pokrm, prevažne so syrom)
  • pôvodne sa jednalo o ohrievanú misu so zmesou syrov (najmenej dvoch druhov) a vína
  • vo vínovo-syrovej zmesi sa potom namáčalo pečivo, aby zmäklo

Voliť môžeme medzi syrovým, čokoládovým alebo masovým fondue

  • dnes existuje fondue v rôznych podobách
  • okrem syrovej omáčky (najčastejšie sa v tomto prípade používa ementál, čedar, parmezán alebo gouda) môžeme použiť omáčku sladkú (napríklad z rozpustenej čokolády), kyslú alebo z mäsového vývaru
  • v omáčkach môžeme namáčať nielen chlieb a ďalšie pečivo, ale aj mäso, ryby, morské plody, ovocie (kivi, banány, jahody, jablká, marhule, slivky) či zeleninu (uhorky, cibuľky, čalamádu , naložený cesnak)
  • prílohy sa vždy podávajú v malých miskách

Z našej ponuky sa ďalej môžete inšpirovať tu: