Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne

Musclesport Hydrolysed Collagen 1135g

Musclesport Hydrolysed Collagen 1135g

3 hodnotenia
Hydrolysed Collagen čiže hydrolyzovaný bravčový kolagén je najviac obľúbeným zdrojom pred štiepených proteínov enzýmovou hydrolýzou. Ide o vysoko koncentrovaný zdroj živočíšnych proteínov. Obsahuje aminokyseliny, ktoré sú dôležité pre novotvorbu a regeneráciu spojivových tkanív.
Už sa nepredáva
15,70 €
Tovar od: MALL
15,70 €

Popis

Typické pre tento zdroj proteínov je dobrá využiteľnosť a jedinečné zastúpenie esenciálnych aj neesenciálnych aminokyselín, vysoká koncentrácia proteínov, veľmi nízky obsah sacharidov a tukov.

Dávkovanie:

  • 10 g/denne

Zloženie:

  • Enzýmovo hydrolyzovaný bravčový kolagén

  Obmedzenie:

  • Nenahrádza pestrú stravu
  • Nie je vhodný pre tehotné a dojčiace ženy, deti do 3 rokov a osoby s neznášanlivosťou na niektorú zložku.
  • Neprekračujte doporučené dávkovanie

Čo je to kolagén

  • Kolagén je bielkovina živočíšneho pôvodu, ktorá je súčasťou živých organizmov, vyskytuje sa vo väzivových tkanivách (koža, šľachy, väzy, kĺby, vlasy) a v kostiach.
  • Kostný kolagén sa tiež nazýva oseín.
  • Všade tam, kde sa kolagén v živočíšnych organizmoch vyskytuje, je stavebnou hmotou, tvorí jednak pevné a pružné vlákna, potom sa jedná o tzv. Kolagén I. typu.
  • Ostatný kolagén, ktorý tvorí výplň medzi pevnými kolagénnymi vláknami, vytvára mäkkú mazovitú štruktúru, tzv. kĺbový maz, sa nazýva kolagénom II. typu.
  • Spoločne s kolagénom II. typu sa v mäkkých väzivových tkanivách vyskytuje tiež chondroitín a glukosamín.

  Prečo hydrolyzovaný kolagén

  • Kolagén v natívnej (prirodzenej) forme je taktiež známy ako želatína. V prípade želatíny sa jedná o čiastočne denaturovanú živočíšnu bielkovinu, ktorej dĺžka molekulových reťazcov je väčšia ako 100.000 daltonov. Vďaka tomu poskytuje želatína svoju základnú vlastnosť a tou je schopnosť tvoriť za určitých podmienok gél. Z bežného života potom poznáme želatínu v podobe aspikov, želatínových cukríkov, prípadne želatínových kapsúl a rad ďalších potravinárskych výrobkov.

Pre zdravotné účely, na použitie do špeciálnej výživy a pre doplnky stravy nemožno kolagén, resp. želatínu vo svojej natívnej forme použiť. Jednak preto, že pre výrobu a aj pre vlastnú konzumáciu je nežiaduca tvorba gélu. Hlavne však preto, že natívna forma – želatína je pre človeka takmer nestráviteľná. Človek nemá dostatočne nízku kyslosť v žalúdku, aby dokázal želatínu naštepiť a potom ďalej využiť pre svoju výživu. Aby bolo možné kolagén použiť a aby sa dosiahlo čo možno najvyššej využiteľnosti, prechádza procesom tzv. hydrolýzy, ktorá má za úlohu čo možno najviac skrátiť molekulové reťazce, čím sa odbúra želírovacia schopnosť a zvýši sa stráviteľnosť, teda aj využiteľnosť kolagénu v ľudskej výžive. Hydrolýza sa spravidla uskutočňuje tak, že do kolagénového roztoku sú pridané enzýmy (proteázy), ktoré štiepia bielkoviny. Po skončení enzymatického štiepacieho procesu sa tento termicky zastaví, kolagén sa horúcovodne doextrahuje a sprejovo vysuší, čím získa svoju pomerne dobrú rozpustnosť v studenej vode. Jediným určitým negatívnym prejavom hydrolýzy, teda skrátenia molekulových reťazcov je to, že čím kratšie reťazce sú, tým je chuť kolagénu slanšia a horkejšia. Naopak pre efektivitu znamenajú čo najkratšie molekulové reťazce vyššiu stráviteľnosť, teda využiteľnosť pre človeka. Hydrolyzované kolagény, ktoré naša firma používa pri výrobe, majú dĺžku molekulových reťazcov okolo púhych 2.000 daltonov.

Z našej ponuky Vás ešte môže zaujímať: