Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne
Kód: 7228018

Nekáva Original - pražený jačmeň bez kofeínu BIO (Veľkosť 100 g)

Nekáva Original - pražený jačmeň bez kofeínu BIO (Veľkosť 100 g)

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Original – bio pražený jačmeň bez kofeínu vám vizuálne bude pripomínať klasickú kávu. Chuť je ľahko zemitá, horká, na konci s nádychom orechov. Môžete si ju vychutnať len tak alebo s mliekom, či už kravským alebo rastlinným. Celý popis
Už sa nepredáva
5,10 €
Tovar od: Vivantis
5,10 €

Popis

Original – bio pražený jačmeň bez kofeínu vám vizuálne bude pripomínať klasickú kávu. Chuť je ľahko zemitá, horká, na konci s nádychom orechov. Môžete si ju vychutnať len tak alebo s mliekom, či už kravským alebo rastlinným.

Ako čerešnička na torte je nekáva balená do 100% kompostovateľného obalu . Obilniny patria medzi bežne chemicky ošetrované plodiny. BIO jačmeň je preto zárukou, že pri pestovaní neboli použité chemické pesticídy.

Ako používať:
  • Moka kanvička
    Do spodnej časti kanvičky nalejeme vodu. Lievikovitý zásobník naplníme po okraj Nekávou, nestláčame. Množstvo Nekávy je dané veľkosťou kanvice, na 4 šálky budeme potrebovať cca 30g. Priskrutkujeme hornú časť a privedieme do varu. Kanvicu odstavíme zo sporáka tesne pred dokončením extrakcie.
  • French press
    Na 100ml vody budeme potrebovať 6–7 g Nekávy. Vsypeme požadované množstvo Nekávy do french pressu. Vodu uvaríme a necháme asi pol minúty odstáť, aby teplota klesla na 93–94 °C. Pomaly zalejeme Nekávu horúcou vodou, zamiešame a necháme 5–6 minút odstáť. Potom pomaly stlačíme a je hotové.
  • Filtrovaná Nekáva
    Na prípravu v Chemexe, Hario V60 alebo Clevere si pripravíme 6–7 g Nekávy na 100 ml vody. Najprv prepláchneme filter horúcou vodou, vsypeme Nekávu, zalejeme 30 ml vody o teplote 93–94 ° C a počkáme 30 sekúnd. Potom krúživými pohybmi od stredu dolejeme zvyšnú vodu. Podobne jednoduchá príprava je aj v Moccamasteri.
  • Pákový kávovar
    Sypanú/mletú Nekávu nasypte do Vášho sitka v páke kávovaru. Množstvo Nekávy zodpovedá rovnakej porcii ako „klasickej“ kávy – teda 7–8g na jednu porciu. Samozrejme pomerom množstva vloženej Nekávy a vody docielite Vašu optimálnu intenzitu.
  • Cold brew
    Do nádoby s uzáverom vsypeme požadované množstvo Nekávy (6–7 g na 100 ml vody), zalejeme potrebným množstvom studenej vody a necháme extrahovať v uzavretej nádobe v chladničke po dobu 18–24h. Precedíme, dáme ľad do pohára, zalejeme vychladeným cold brew a dozdobíme plátkom pomaranča a mätou.

Zloženie:
 
Zložka / Množstvo
Schválené zdravotné tvrdenia podľa platných nariadení EÚ
Zložka / Schválené zdravotné tvrdenia
Jačmeň obyčajný (Hordeum vulgare)
antioxidant
Celkové tonikum vitamínov a minerálnych doplnkov z prírodného zdroja