Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne
Kód: 7198808

LABETA a.s. Univerzální směs bez lepku 550 g

LABETA a.s. Univerzální směs bez lepku 550 g

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Radi pečiete, ale nebaví vás neustále váženie a odhadovania správnych pomerov? My sme si dali tú prácu za vás a pripravili sme pre vás špeciálnu bezlepkovú múku. Zmiešali sme kukuričnú a ryžovú múku, ktorými bez problémov nahradíte múku pšeničnú.
Už sa nepredáva
3,50 €
Tovar od: Vivantis
3,50 €

Popis

Radi pečiete, ale nebaví vás neustále váženie a odhadovania správnych pomerov? My sme si dali tú prácu za vás a pripravili sme pre vás špeciálnu bezlepkovú múku. Zmiešali sme kukuričnú a ryžovú múku, ktorými bez problémov nahradíte múku pšeničnú. Až nabudúce dostanete chuť na palacinky, pizzu či iné dobroty, nemusíte už strácať čas miešaním bezlepkovej múky. Stačí vziať nami pripravenú univerzálny zmes a hurá do varenie alebo pečenie.

Zloženie:zemiakový škrob, ryžová múka, kukuričná múka, kukuričný škrob, zahusťovadlo: guma guar, látka zlepšujúca múku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, kyselina: kyselina citrónová.

Prídavné látky:

E412, E341, E300, E330Výživové hodnoty:Výživové údaje na 100 g:

Energetická hodnota 1456 kJ/ 343 kcal

Tuky 1,2 g

 – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4 g

Sacharidy 79 g

 – z toho cukry 0,6 g

Bielkoviny 3,2 g

Soľ 0,02 g.Dávkovanie:

Kysnuté žemľové knedle: 275 g zmesi, 1 vajce, 1 staršia žemľa bez lepku nakrájaná na kocky, 7 g sušeného droždia, 5 g soli a 130–140 ml vody zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť 45–60 minút. Z cesta vytvarujeme knedľu, necháme ešte 10–15 minút kysnúť a potom varíme v osolenej vode 8–10 minút z jednej strany, knedlík otočíme a varíme opäť 8–10 minút z druhej strany. Koláče: zo 7 g sušeného droždia, štipky soli, 2 lyžíc cukru a 10 lyžíc vlažného mlieka pripravíme kvások. Akonáhle začne kvások kysnúť, pridáme 275 g zmesi, 2 vajcia, 150 g mäkkého masla alebo margarínu a vypracujeme cesto. Pripravené cesto rozvaľkáme na plát hrubý cca 1 cm. Plát cesta rozkrájame na štvorčeky cca 6 × 6 cm, štvorčeky naplníme makom, orechmi, tvarohom, lekvárom alebo lekvárom. Dôkladne spojíme rohy štvorčekov, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na maslom vymastenom plechu 15–20 minút pri 180 ° C. Chlieb: do domácej pekárne nalejeme 450–460 ml vlažnej vody, pridáme 550 g zmesi, 10 g sušeného alebo 30 g čerstvého droždia, 1 lyžičku soli a cukru a 1 polievkovú lyžicu oleja a rasce. Zvolíme program s dobou trvania cca 2 hodiny, napr. „Základné“, „Rýchly“, „Sprint“ alebo „Glutén-free“. Bábovka: 275 g zmesi, 165 g cukru, 3 vajcia, 100 ml oleja, 200 ml mlieka a 1 kypriaci prášok vhodný pre bezlepkovú diétu a šľaháme el. šľahačom 3–4 minúty do hladkého cesta. Pečieme pri 160–170 ° C, asi 45–50 minút.

Balenie:

550 g