Lahodnosti Írsky mach čerstvý RAW 250 g
Popis
Írsky mach čerstvý RAW je morská riasa, ktorá je skvelou alternatívou živočíšneho kolagénu a želatíny.
Írsky mach je ručne zbieraný. Je tvorený takmer priesvitnými riasami neutrálnej chute i vône. Stonky machu sú gélovité, pružné a vláčne. Má skvelé želírovacie schopnosti a možno ním nahradiť klasickú želatínu. Írsky mach má využitie ako v RAW / vegan tak aj v klasickej kuchyni ako spojivo, zahusťovadlo do krému a polievok či ztužovadlo do dezertov, pudingov či aspikov.
Zloženie:100% nesušený írsky mach
Ako používať:Čerstvý Írsky mach najprv namočte do studenej vody na 15 –30 min a potom dobre preperte vo vode a nechajte namočené 2 až 5 hodín. Potom dôkladne znovu opláchnite vo vlažnej teplej vode (nie v horúcej, aby bola zachovaná jeho raw kvalita), aby ste sa zbavili všetky prebytočné soli, piesku či zvyškov z mora.
Pre získanie gélovité hmoty ho rozmixujte v mixéri pridaním malého množstva vody na konzistenciu veľmi hladké želatínové pasty.
Írsky mach sa môže konzumovať aj bez oplachovanie do jedál ako dochucovadlo a zahusťovadlo, kedy môžete skvele využiť nutričné morskej soli a prihodiť ku koncu do vášho hotového jedla, polievky, ryža a podobne.
Gélovitú hmotou môžete nahrádzať v jedle či buchtách vajíčka (circa 1pl gélu = 1 vajce), šľahačku či iné zahusťovadlo.
Balenie:250 g
Upozornenie:Bez konzervantov. Krajina pôvodu: Indonézia.