Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne
Kód: 31669459

G&G feferónky, štipľavé 300 g

G&G feferónky, štipľavé 300 g

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Vyskúšajte vynikajú, pálivé feferónky.  Pálivé a vynikajúce feferónky od Edeky. Pre skutočných milovníkov pikantného jedla. Starostlivý výber kvalitných feferónok zaistí pôžitkárske chvíle týchto výborných papričiek. Celý popis
Ušetríte 0,20 € 2,50 €
2,30 €
Tovar od: risasnov.sk
Ušetríte 0,20 € 2,50 €
2,30 €
Získajte dopravu ZADARMO so
u zásielok od 12,9 €

19.6.2024 na výdajnom mieste
19.6.2024 - 20.6.2024 na vašej adrese

Popis

Vyskúšajte vynikajú, pálivé feferónky

Pálivé a vynikajúce feferónky od Edeky. Pre skutočných milovníkov pikantného jedla. Starostlivý výber kvalitných feferónok zaistí pôžitkárske chvíle týchto výborných papričiek.

Dovezené z Nemecka

Niečo málo o feferónkach:

>

Či už sa jedná o chilli, feferónku, pálivú papriku alebo peperoncino, všetky patria do rodu paprík a sú to nočné rastliny. Líšia sa pálivosťou (účinná látka sa nazýva kapsaicín a nachádza sa v semenách av bielych oddeľovacích blánach), veľkosťou a farbou. Všetky druhy paprík sú vytrvalé byliny, ktoré rastú v rôznych formách. Rozmanitosť rastlín sa pohybuje od niekedy až 1,50 m vysokých až po prízemné. Listy sú vajcovité s hladkými okrajmi. Papriky sa obvykle zberajú ešte zelené a potom sa používajú ako zelenina. Keď je feferónka zrelá, sčervená a je trochu sladšia.

Pôvod
Feferónky majú ohnivo pálivú chuť.

Sezóna
Pálivé papriky sú k dostaniu po celý rok. Vlastná sezóna (vonku) trvá od konca leta do jesene.

Chuť
Pálivé papriky majú ohnivo pálivú chuť, a preto by sa mali používať striedmo.

Použitie
Pred prípravou chilli papričky pozdĺžne rozkrojte, a ak nemáte radi také pálivé, odstráňte biele pálivé semienka a oddeľte šupky. Rovnako ako u chilli sa pri príprave vyhnite kontaktu s očami a sliznicami. Pálivé papričky sa používajú čerstvé, naložené v octe alebo po zbere sušené. Pálivé papriky chutia výborne v šalátoch, na pizze, v omáčkach, pastách av mnohých stredomorských pokrmoch. . Pre dlhšie skladovanie vložte papričky do pohára, zalejte ich octom, pevne uzavrite a uložte do chladničky. Mimochodom, zmrazenie a sušenie nie je žiadny problém.

Výživová hodnota/účinné látky
Pálivé papričky obsahujú vitamín C a vitamín E, ktoré pomáhajú chrániť bunky pred oxidatívnym stresom. Papriky tiež poskytujú kyselinu listovú a vitamín B6, ktoré podporujú normálnu tvorbu krvi. Podľa ľudového liečiteľstva môže pálivosť (kapsaicín) chilli papričiek stimulovať metabolizmus. Pri vonkajšom použití môže kapsaicín obsiahnutý v chilli papričkách v pálivých náplastiach a mastiach zvýšiť krvný obeh a zmierniť bolestivé problémy pohybového aparátu.


Krajina pôvodu: Německo