Pohánková krupica je nejhruběji namletej pohánkovej zrnko. pohánka pre
výrobu pohánkovej krupice je lúpaná mechanicky. Toto spracovanie je šetrné
a vedie k zachovaniu výživových hodnôt pohánky. Pohánková krupica je zdrojom
vitamínov skupiny B, fosforu, vápnika, železa a rutinu. Pohánka je prirodzene
bezlepková potravina, ktorá je tiež ľahko stráviteľná. Pohánková krupica a
využitie v kuchyni: Pohanková krupice úplne nahradí hrubú múku pšeničných a
klasickú krupicu. Celiaci ho môžu použiť na prípravu detských kaší, cesta do
halušiek, knedlí, lievancov, múčnikov a iných.
obsah:
400 g
Krajina pôvodu: Česká republika
Výživové údaje v 100g:
Energetická hodnota 1470 kJ
bielkoviny
7,4g
sacharidy 73,8g
tuky 1,8g
Pohánka jedlá (Fagopyrum esculentum)
Normálne funkcie dýchacieho systému
Normálna činnosť kardiovaskulárneho systému