Značka
Cena
Štítok
Dostupnosť
Predajca
Hmotnosť
Direct trade
Kakao milujú deti aj dospelí. Holandské kakao, čierne kakao alebo RAW kakao majú svoje miesto vo väčšine domácností. Ako ale vznikajú a aký je rozdiel medzi jednotlivými druhmi? Pozrite sa a vyberte vhodné kakao na pečenie aj na zahriatie.
Holandské kakao
- Holandské kakao si drží vysokú kvalitu a pri výrobe sa alkalizuje - znižuje sa kyslosť a kakao sa ľahšie rozpúšťa. Vyznačuje sa tmavou farbou, plnou chuťou a je vhodné na pečenie.
Čierne kakao
- Čierne kakao má sýto čiernu farbu, ktorá vzniká tradičnou úpravou kakaových bôbov, a značí, že kakao nie je dofarbovanie umelým farbivom. S čiernym kakaom docielite pri pečení múčnikov alebo sušienok sýtejšieho sfarbenia ako pri použití klasického kakaa.
Prírodné kakao
- V prírodnom kakae neprebieha alkalizácia. Zachováva si tak všetky zdraviu prospešné látky, chuť aj vôňu. Má svetlo hnedú farbu a je vhodné na prípravu nápoja aj na pečenie.
RAW kakao
- RAW potraviny nie sú tepelne spracovávané pri teplote vyššej ako 42 °C. Kakao teda nepodlieha praženiu. Je zdraviu prospešné, môže povzbudzovať telo podobne ako káva.
Fair Trade kakao
- Kakao označované ako Fair Trade je vyrábané v súlade so spravodlivými obchodnými podmienkami pre pestovateľov a výrobcov kakaa.
Kakaový nápoj
- Kakaový nápoj je vhodný na prípravu studeného aj horúceho kakaa v kombinácii s mliekom. Môže obsahovať cukor a ďalšie konzervačné látky, nejedná sa teda o čisté kakao. Ľahko sa rozpúšťa.
Uvarte si kvalitné kakao do štýlového hrnčeka alebo šálky a vychutnajte si chvíle pohody.
Horúca čokoláda - horká, mliečna alebo biela?
Horúca čokoláda je sladký nápoj s kakaovou príchuťou. Pripravuje sa v kombinácii s vodou, mliekom alebo smotanou.
- Biela horúca čokoláda - s jemnou príchuťou bielej čokolády (základné suroviny pre bielu čokoládu sú obvykle kakaové maslo, cukor a mlieko, prípadne vanilkový struk)
- Mayská horúca čokoláda - obvykle obsahuje korenie, ako je škorica, chilli a ďalšie
- Mliečna čokoláda - obsahuje mlieko v práškovej forme, čokoláda s mliekom je jemnejšia, vhodná pre deti
- Instantná horúca čokoláda - porciovaná, obsah sáčku jednoducho zalejete horúcim mliekom alebo vodou
- Horúca čokoláda s nízkym obsahom tuku - vhodná aj pri redukčnom jedálničku
- Radiť podľa
- Odporúčame
- Najnižšej ceny
- Najvyššej ceny
- Hodnotenia
- Najpredávanejšie
BIO fair trade kakao 100% pražené bez cukru z Peru.Čistý kakaový prášok, organický. Spracované v Peru v malej čokoládovni s kakaovými bôbami odrody Criollo z družstva Pangoa. Silný v aróme.
môžete mať 28.05 - 29.05
BIO fair trade kakao surové (nepražené) 100%, bez cukru.Surový kakaový prášok Raw, organický. Spracovaný v Peru v malej čokoládovňi s kakaovými bôbami Criollo z družstva Pangoa. Silný v aróme a veľmi ovocná chuť. Vynikajúce pre horúce alebo studené „kakaoko“, koláče.
môžete mať 28.05 - 29.05
Čokoláda 19 g, metlička – exkluzívna darčeková sada s hrnčekom.
môžete mať 30.05
Čokoláda 19 g, metlička – exkluzívna darčeková sada s hrnčekom.
môžete mať 30.05
Čokoláda 19 g, metlička – exkluzívna darčeková sada s hrnčekom.
môžete mať 30.05
Čokoláda 19 g a nerezová metlička – exkluzívna darčeková sada s hrnčekom.
môžete mať 30.05
Čokoláda 19 g, metlička – exkluzívna darčeková sada s hrnčekom.
môžete mať 30.05
Kakao je vyrobené z najkvalitnejších kakaových bôbov a pochádza z ghanského družstva Kuapa koko. Je pestované v tieni tropického dažďového lesa, fermentované a sušené na slnku. Divine 100% kakao Ghana 125g má certifikáciu Fairtrade.
môžete mať ZAJTRA
Ak ste milovníkmi smotanovo hebkej chuti bielej čokolády, tento tekutý ale poriadne hustý variant vás dostane. Na rozdiel od konkurenčných zmesí táto obsahuje pravé kakaové maslo.
môžete mať ZAJTRA
Kakao Valrhona je prvotriedny prášok vďaka svojej veľmi intenzívnej a výraznej chuti a nádhernej mahagónovej farbe. Kakaový prášok je ideálny na čokoládové polevy, na zdobenie dezertov alebo výrobu horúceho kakaa.
môžete mať ZAJTRA
Kvalitná horúca čokoláda s vysokým obsahom kakaa disponuje chuťou so slaným karamelom. Je obohatená prírodným Fairtrade cukrom a je bez sóje a palmového oleja. DIVINE Horúca čokoláda so slaným karamelom 28 % kakaa 300 g je ideálnym nápojom pri čakaní na Ježiška.
Momentálne nedostupné
Kdo by neznal čokoládu! A co takhle to, z čeho se čokoláda vyrábí? Ano, kakaové boby, z nich se nejen vyrábí všemi milovaná čokoláda, ale dají se využít také k ozdobě dezertů, jako skvělá přísada, která ozvláštní vaše smoothie, ale zajímavé je, že kakaové boby se dají použít i do slaných omáček.
Momentálne nedostupné
Kakao a horúca čokoláda
Kakao a horúca čokoláda vykúzlia úsmev na perách nielen v sychravých dňoch. Pre deti ponúkame kakaové nápoje, ktoré sú nenáročné na prípravu. Na pečenie sa hodí holandské alebo čierne kakao, s ktorým získajú múčniky intenzívnu, tmavo hnedú farbu.