Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne
Kód: 29159012

Pureway Ethiopia odrodová káva zrnková Pureway 1000 g

Pureway Ethiopia odrodová káva zrnková Pureway 1000 g

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Zrnková káva Ethiopia (Etiópia) je pomaly pražená len zo zŕn 100% arabiky. Vyznačuje sa vyváženou chuťou s dominujúcimi kvetovými tónmi a jemnou ovocnou kyslosťou. Celý popis
25 €
25 €
Získajte dopravu ZADARMO so
Posledné 3 kusy

18.6.2024 na výdajnom mieste
18.6.2024 - 19.6.2024 na vašej adrese

Popis

Zrnková káva Ethiopia (Etiópia) je pomaly pražená len zo zŕn 100% arabiky. Vyznačuje sa vyváženou chuťou s dominujúcimi kvetovými tónmi a jemnou ovocnou kyslosťou. Telo tejto kávy je hladké a celistvé s výraznou arómou.

 

Oblasť: Sidamo
Chuť: kvetová, moka
Aróma: ovocná, kvetová
Kyslosť: jemná ovocná
Spracovanie: mokrá metóda
Telo: hladké a celistvé
Praženie: City + 
Klasifikácia: Sidamo Grade 2
Zloženie: 100% arabica
Čistá hmotnosť: 200 g
Výrobca: Pureway, s.r.o., Sučianska 29, 036 08 Martin, Slovensko

 

Pôvod: Káva Ethiopia (Etiópia) je zmes 100% arabika iba z oblasti Sidamo na juhu Etiópie. Sidamo hostí niektoré z najvyšších nadmorských výšok krajiny na pestovanie kávy, v rozmedzí od 1 500 do 2 200 m nm. Vďaka tomu kávy dozrievajú pomaly a tým získajú intenzívnejšie chute. Kávy z oblasti Sidamo patria medzi najkvalitnejšie z etiópskych káv, súčasne majú veľmi zvláštny charakter a profil, ktorý ich oprávňuje považovať ich za jedny z najlepších káv na svete.

 

Použitie: vhodné na espresso, cappuccino, moka, filter

 

Spôsob prípravy: Práve u kávy Ethiopia je dôležité dať pozor na teplotu vody. Doporučujeme nastaviť teplotu na kávovare o stupeň nižšiu ako u iných káv a zvlášť ak pripravujete väčšiu kávu (lungo), cca 100 ml. Vysoká teplota vody má tendenciu kávu páliť a tým potláčať ovocné chute a nahrádzať ich horkejšími. 

 

Praženie: CITY + znamená stupeň praženia, jednoducho povedané, čím kávu pražíme do vyššej teploty, tým je tmavšia, ale zároveň aj meníme chuť od kyslejšej na horkejšiu. Keďže káva Etiópia má potenciál dosahovať nádherné ovocné chute, je dobré ju pražiť svetlejšie. Zvolili sme stupeň praženia City + čo je trošku tmavšie ako City, aby kyslosť nebola príliš intenzívna.

 

Balenie: Keďže káva časom stráca arómu a chuť, tak baleniu kávy venujeme veľkú pozornosť. Preto používame viacvrstvové vrecká s vysokou bariérou proti unikaniu plynov. Aby sme mohli kávu zabaliť do vreciek čo najskôr po upražení, používame vrecká s kvalitným ventilom, ktorý umožní unikaniu plynov hlavne CO2, prvé dni po upražení. Ak by vrecko nemalo ventil, tak by ho unikajúce plyny z čerstvej kávy roztrhli v najslabšom mieste. Všetky naše vrecká majú kvalitný zips, aby ste vždy sáčok hermeticky uzavreli.  Vďaka kvalitným vreckám a zipsovému uzatváraniu si môžete zakúpiť aj kg balenie zrnkovej kávy, ktoré je cenovo výhodnejšie. V Európe aj na Slovensku existujú spracovatelia , ktorí dokážu tieto viacvrstvové kombinované materiály ( VKM ) 100 % recyklovať  napr. na izolačné dosky používané v stavebníctve.

 

Ďalšie informácie o káve Ethiopia: Kávy z oblasti Sidamo sa zvyčajne pestujú v štruktúrach malých vlastníkov. Vo väčšine

rodinné farmy prinášajú len malú úrodu. Preto farmári v rámci jedného „woreda“ (t. j. okresu) zvyčajne spolupracujú. Zbierajú

kávové čerešne a v centrálnej umývacej stanici  ich spracovávajú.

Jeden z nich sídli vo Woreda Bensa, odkiaľ pochádza táto konkrétna káva. Počas sezóny zberu, výrobcovia dodávajú zrelé kávové čerešne denne a starostlivo ich triedia a spracovávajú.