Slovart Culinaria Maďarsko - Kulinárny sprievodca
Popis
Druhé vydanie úspešného kulinárneho sprievodcu maďarskou kuchyňou. Autorka a fotografi vás vezmú na púť jednotlivými regiónmi so všetkými ich vábnymi špecialitami, ako je výdatná fazuľová polievka, halászlé z niekoľkých druhov rýb, guláš, perkelt, tokáň, paprikáš, Dobošova torta, gaštanové pyré alebo aj neopakovateľná maďarská saláma či klobásy. Navštívite rozľahlú pustu, známu ako „spižiareň Maďarska“, čarovné kraje Transdanubie, kozmopolitné veľkomesto Budapešť aj severné Maďarsko s piesočnatými rovinami, horami i romantickými lesmi. Fascinujúce opisy líčia tradície maďarského vinárstva aj „ohnivú“ históriu papriky… Pôsobivé fotografie vás pozývajú na maďarskú svadbu, oslavy Veľkej noci alebo Vianoc a lákajú vyskúšať si slávnostné aj každodenné recepty.