10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny
Kód: 31553944

Casa Rinaldi Taliansky extra panenský olivový olej s kalábrijským peperoncinom "Olio Extra Vergine di Oliva e Peperoncino" 250ml Casa Rinaldi

Casa Rinaldi Taliansky extra panenský olivový olej s kalábrijským peperoncinom "Olio Extra Vergine di Oliva e Peperoncino" 250ml Casa Rinaldi

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Taliansky extra panenský olivový olej s kalábrijským korením „Olio Extra Vergine di Oliva e Peperoncino“ 250ml Casa Rinaldi Olivový olej s peperoncinom od Casa Rinaldi je extra panenský olivový olej vynikajúcej kvality ochutený kalábrijským peperoncinom. Pikantný oli Celý popis
16,93 €
16,93 €
Získajte dopravu ZADARMO so

27.5.2024 na výdajnom mieste

Popis

Taliansky extra panenský olivový olej s kalábrijským korením „Olio Extra Vergine di Oliva e Peperoncino“ 250ml Casa Rinaldi

Extra panenský olivový olej s peperoncinom od Casa Rinaldi je extra panenský olivový olej vynikajúcej kvality ochutený kalábrijskou paprikou peperoncino. Tento korenistý olej s charakterom je skvelým ochucovadlom, ideálnym na zvýraznenie chuti takmer každého jedla.

Olívy značky Casa Rinaldi sa vyrábajú tradičnou metódou, tak ako všetky kvalitné talianske extra panenské oleje. Tradičný proces lisovania oleja pozostáva z vysokej úrovne kultúry pestovania (vrátane používania prírodných agrotechnických metód), výberu správneho času zberu vzhľadom na miesto pestovania a druh olív, ručného zberu olív (ktorý ich chráni pred poškodením) a napokon z mechanickej metódy získavania oleja lisovaním šťavy z olivových plodov pomocou žulových kvernov. Vernosť tradícii zaručuje najvyššiu kvalitu konečného produktu!"

Peperoncino, pikantné talianske korenie, malé a obľúbené najmä na juhu Talianska, je dnes základným korením v každej talianskej kuchyni. Peperoncino sa používa najmä na obohatenie chuti omáčok, na dodanie charakteru cestovinám (viete si predstaviť cestoviny All'Arrabiata alebo Aglio Olio e Peperoncino bez peperoncina?!) alebo mäsovým jedlám. Je to zrejmé, ale pre poriadok treba spomenúť, že peperoncino je tiež neoddeliteľnou zložkou mnohých talianskych údenín (práve taká kalábrijská Nduja by sa bez nich nezaobišla).

Pepper chilli.

Paprička (v Taliansku známa ako peperoncino) sa na Apeninský polostrov dostala z Nového sveta vďaka Španielom. To, že sa dnes väčšina papričiek peperoncino pestuje v južnom Taliansku, nie je vecou chuti, ale histórie, pretože chilli papričku do Talianska priniesla aragónska dynastia, ktorá v 16. storočí získala nadvládu v Neapolskom kráľovstve. Dnes sa najznámejšie plodiny peperoncino pestujú najmä v Basilicate, Apúlii, Abruzzách a Kampánii.

.

Podobne ako pri „mexických chilli papričkách“ stojí za zmienku, že pod názvom „peperoncino“ Taliani rozumejú jednoducho chilli papričku, ale aj im sa podarilo vypestovať niekoľko rôznych odrôd s rôznymi chuťovými vlastnosťami a stupnicami pálivosti. Medzi talianskymi papričkami peperoncino tak nájdete napr. peperoncino diavolicci – malé, pekelne pálivé | peperoncino sigarett – podlhovasté, tiež veľmi pálivé | peperoncino senise – malé papričky pestované v Basilicate (chránené označením pôvodu) | peperoncino chiacchiera – krátke, mäsité, papričky z Kampánie

.

Poznámka: Olej by sa mal pred použitím silno pretrepať, aby ste si vychutnali jeho plnú aromatickú chuť.

.

Objem: 250 ml

Zloženie: extra panenský olivový olej, chilli 2 %, prírodná aróma.

Krajina pôvodu: krajina pôvodu: Taliansko

Skladujte na chladnom a suchom mieste