10× viac produktov za najlepšie ceny
10× viac produktov za najlepšie ceny

Kimbo DELONGHI 100% ARABICA 1 KG KAVA

Kimbo DELONGHI 100% ARABICA 1 KG KAVA

135 hodnotenia
Zrnková káva DeLonghi Kimbo 100% Arabica je zložená výhradne z najjemnejších druhov kávy Arabica z náhorných planín Strednej a Južnej Ameriky. Dokonalé praženie zdôrazňuje jej sviežu chuť a prenikavú arómu s nádychom kvetín. Môžete si doma pripraviť lahodné espresso i krémové cappuccino rovnako ako praví profesionáli.
Ušetríte 1 € 18,90 €
17,90 €
0,02 €/g
Tovar od: MALL
Ušetríte 1 € 18,90 €
17,90 €
0,02 €/g
Získajte dopravu ZADARMO so
Vrátenie zadarmo cez Packetu

19.7.2024 na výdajnom mieste
19.7.2024 na vašej adrese

Popis

Kimbo for DeLonghi

  • káva Kimbo je už viac ako 50 rokov symbolom dokonalosti talianskeho espressa
  • vysoko kvalitné suroviny, stále hľadanie perfektnej chuti a vnímavosť k požiadavkám zákazníka umožňujú vytvoriť úplne vyvážené espresso, ktoré premenia každý okamih v jedinečný zmyslový pôžitok
  • s kávou Kimbo DeLonghi si môžete doma pripraviť lahodné espressokrémové cappuccino rovnako ako praví profesionáli
Kimbo

Objavenie kávy

  • čierna, horúca, horká, voňavá ...... taká je káva, skôr rituálny nápoj, dnes neodmysliteľná súčasť našich životov
  • história hovorí, že niektoré africké kmene poznali kávu odpradávna
  • z rozomletých zŕn vyrábali kašu, ktorú dávali ako krmivo zvieratám a tiež bola užívaná bojovníkmi pred bojom pre zvýšenie ich udatnosti
  • je nesporné, že od 13. storočia sa káva pije ako nápoj, a že v 15. storočí bolo pestovanie kávy už plne rozvinuté a začala expanzia po celom svete
  • nápoj bol rýchlo spopularizovaný a prvá kaviareň bola otvorená v Mekke v 15. storočí. Do „Starého Sveta“ – Európy -dorazil ohlas kávy v 17. storočí prostredníctvom benátskych kupcov

Káva dnes

  • kávovník patrí do rodu Coffea
  • väčšina z nich sú tropické stromy alebo kríky
  • dva základné druhy kávovníka – kávovník Arabica a kávovník Robusta
  • káva Arabica predstavuje v súčasnej dobe asi 70% svetovej úrody, ale podiel Robusty stúpa
  • Robusta obsahuje viac kofeínu, je silnejšia a tmavšia
  • káva Arabica je náročnejšia na pestovanie a zber (je preto drahšia, ale zato kvalitnejšia, jemnejšia a s nižším obsahom kofeínu)
  • miešaním Arabiky s Robustou sa zvýši obsah kofeínu a zníži cena kávy
  • faktom však zostáva, že vďaka svetovým trendom v oblasti zdravej výživy ľudia začínajú dávať prednosť menšiemu obsahu kofeínu a vyššej kvalite
  • dnes je kávovník mimoriadne dôležitým prvkom globálneho hospodárstva
  • Pre kávu ako takú má najväčší význam kofeín, ktorý je obsiahnutý v praženej Arabike cca 0,7–1,4%, v robuste 2,2–2,4%. Kofeín je horký a tým prispieva k celkovej chuti kávy.
  • Podstatná a daná kvalita kávy v šálke sa vyznačuje: charakteristickou arómou, jemnou kyslosťou, prirodzenou sladkosťou a výrazným telom.

    Aróma

    Telo

    Kyslosť

    Chuť

Štruktúra kávy

Struktura Kávy
  1. centrum rezu
  2. zrno (endosperm)
  3. strieborná koža (testa, epidermis)
  4. pergamen (trup, endocarp)
  5. pektín vrstva
  6. buničiny (mesocarp)
  7. vonkajšej šupky (oplodie, exocarp)

Nechajte sa ďalej inšpirovať z našej ponuky: