Van Houten Horúca čokoláda Selection 1kg
9,19 € 7,40 €

Van Houten horúca čokoláda Selection je instantná zmes na prípravu čokoládového nápoja s obsahom kakaa 16%. Nápoj pripravený zo zmesi sa vyznačuje silnou čokoládovou chuťou. Možnosť prípravy nápoja je rozmiešaním do vody alebo do mlieka.

Van Houten Horúca čokoláda Passion 750 g
9,99 € 7,77 €

Van Houten horúca čokoláda Passion vám priblíži svojou silnou chuťou a tmavou farbou nápoje talianskych kaviarní. Možnosť prípravy nápoja je rozmiešaním do vody alebo do mlieka. Z balenia pripravíte až 35 porcií horúcej čokolády. Instatné zmes s obsahom kakaa 33%

Van Houten Kakao 230 g v plechovke
9,99 € 7,80 €

Vysoko kvalitný kakaový prášok Van Houten sa vyznačuje jemnou vôňou a krásnou tmavo hnedou farbou. Tučnosť je 20/22%. Kakao je uložené v praktickej plechovej dóze o objemu 230g a je samozrejme vhodné aj pre pečenie, prípravu poliev či náplní.

Kakao, ktoré sa objavilo vo forme kakaovníkových strukov už v období okolo roku 300 nášho letopočtu na mayských kresbách označil botanickým názvom „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohov) známy švédsky prírodovedec a lekár Carl Linné v roku 1753.

Tradícia značky Van Houten začína v roku 1828, kedy došlo k zásadnej revolúcii vo výrobe kakaa, ktoré do tejto doby bolo výsadou pre vyššie spoločenské triedy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynašiel hydraulický lis, ktorého pomocou prvýkrát oddelil kakaové maslo od krehkej kakaovej usadeniny, ktorá mohla byť následne rozomletá na kakaový prášok. Vďaka tomuto patentu došlo k zlacneniu výroby a k veľkému rozšíreniu kakaa.

Kakao, ktoré sa objavilo vo forme kakaovníkových strukov už v období okolo roku 300 nášho letopočtu na mayských kresbách označil botanickým názvom „Theobroma Cacao L“ (Potrava bohov) známy švédsky prírodovedec a lekár Carl Linné v roku 1753.

Tradícia značky Van Houten začína v roku 1828, kedy došlo k zásadnej revolúcii vo výrobe kakaa, ktoré do tejto doby bolo výsadou pre vyššie spoločenské triedy. Holandský chemik Coenraad Johanes van Houten vynašiel hydraulický lis, ktorého pomocou prvýkrát oddelil kakaové maslo od krehkej kakaovej usadeniny, ktorá mohla byť následne rozomletá na kakaový prášok. Vďaka tomuto patentu došlo k zlacneniu výroby a k veľkému rozšíreniu kakaa.