Značka
Cena
Štítok
Stav tovaru
Dostupnosť
Predajca
Kompresorový
Ovládanie
Príkon
Výroba jogurtu
Zmrzlinovače vyberajte podľa typu a podľa objemu nádoby. Iný výrobník zmrzliny sa hodí pre domáce, a iný pre profesionálne použitie. Na čo sa zamerať pri výbere zmrzlinovača s kompresorom či bez? Poradíme vám!
Prečo kúpiť zmrzlinovač
- Príprava zmrzliny z kontrolovaných surovín s minimálnymi nákladmi.
- Špeciálny prístroj, ktorý zmes vymieša a chladí priebežne.
- Našľahaná zmes je bez kryštálikov ľadu.
Nádoba s dvojitou stenou na výrobu domácej zmrzliny býva aj súčasťou niektorých kuchynských robotov.
Typy zmrzlinovačov
Zmrzlinovač bez kompresora
Špeciálna dvojstenná nádoba s chladiacim médiom (tekutina alebo gél) je vybavená metlami na miešanie zmesi. Misa sa pred prípravou ochladí a zmrzlina sa ukladá do mrazničky s ideálnou teplotou pre následné zmrazenie. Zmrzlinovač bez kompresora je vhodný ako rodinný prístroj pre občasnú prípravu menšieho množstva zmrzliny.
+ kvalitne pripravená zmrzlina | - nutnosť predmraziť nádobu |
+ nenáročná príprava | - menší objem zmrzliny |
+ cenovo priaznivý, energeticky nenáročný | |
+ prístroj sa ľahko skladuje |
Zmrzlinovač s kompresorom
Zmrzlinovač s kompresorom je vhodný pre profesionálne alebo časté domáce využitie. Vďaka kompresoru sa zmrzlina chladí priamo v nádobe pri výrobnom procese, a nie je teda nutné nádobu vopred chladiť či vkladať hotovú zmrzlinovú zmes do mrazničky pre namrazenú.
+ dokonalý výsledok a konzistencia | - veľký stroj náročný na skladovanie |
+ bez obsadeného miesta v mrazničke | - vyššia nákupná cena |
+ príprava veľkého množstva zmrzliny | - dlhšia príprava zmesi |
+ možnosť prípravy aj niekoľkokrát denne | - vyššia spotreba el. energie |
Zmrzlinovač s kompresorom alebo bez? Rozhodnite sa podľa dĺžky prípravy
Typ zmrzlinovača | Príkon a dĺžka prípravy |
---|---|
Bez kompresora | Príkon 12 W, celková doba prípravy aj 24 hod. (líši sa podľa modelu). |
S kompresorom | Príkon až 230 W, celková doba prípravy do 20 min. (líši sa podľa modelu). |
Parametre zmrzlinovača
Ovládanie výrobníka zmrzliny
- Manuálne ovládanie - páčka, tlačidlo alebo otočný volič, na proces výroby je nutné dohliadať a prístroj vypnúť
- Automatické ovládanie - dotykové prvky a displej, automatický režim prípravy zmrzliny a automatické vypnutie prístroja po dokončení
Príkon zmrzlinovača
Príkon sa udáva vo Wattoch ( W) a značí ako spotrebu, tak dobu prípravy. Čím vyšší príkon, tým rýchlejšia príprava, ale zároveň nákladnejšia prevádzka. Menšie zmrzlinovače majú príkon 12 W, profesionálne modely aj nad 180 W. Pre rodinné využitie stačia zmrzlinovače s príkonom 12 - 20 W.
Objem misy
Malé zmrzlinovače majú objem od 0,4 l veľké i okolo 3 l. Objem určuje, koľko porcií zmrzliny pripravíte naraz. Pre štvorčlennú rodinu by mal byť objem zmrzlinovača aspoň 1,5 l.
Materiál nádoby
Najčastejšie materiály pre nádoby zmrzlinovača sú plast a nerezová oceľ. Plastové prevedenie je cenovo priaznivé, ľahšie na manipuláciu. Nerez je nákladnejšia, ale neviaže pachy a ľahšie sa čistí.
Materiál metličiek
Menej odolné sú plastové metličky, ktoré sú náchylné na deformáciu. Kovové metličky sú odolnejšie, dlhšie vydržia a ľahko sa udržujú. Odporúčame metly z nerezovej ocele.
Užitočné doplnky výrobníka zmrzliny
- Príprava iných typov dezertov - niektoré modely vedia pripraviť aj ľahký ovocný sorbet alebo mrazený jogurt
- Časovač - možnosť automatického vypnutia
- Automatické chladenie - spustenie chladenia pre dokončenie zmesi
- Displej - zobrazenie aktuálnej fázy programu
- Lyžica, odmerky, stierky, misky - na servírovanie a ľahšiu prípravu
- Zoznam receptov - recepty na domácu zmrzlinu sú často súčasťou balenia
- Umývanie v umývačke - zmrzlinovač sa dá rozobrať a znečistené časti vložiť do umývačky
- Príprava jogurtu či sorbetu - zmrzlinovač funguje ako multifunkčné zariadenie
Pre domácu prípravu jogurtu sa skvele hodia jogurtovače, ktoré vytvoria ideálne prostredie pre výrobu jogurtovej kultúry.
- Radiť podľa
- Odporúčame
- Najnižšej ceny
- Najvyššej ceny
- Hodnotenia
- Najpredávanejšie
Plne automatický zmrzlinovač s objemom 1,2 litra so vstavaným kompresorom slúži na prípravu výbornej zmrzliny, sorbetov a mrazeného jogurtu. Žiadna časť prístroja Guzzanti GZ 151A sa nemusí vkladať do mrazničky, pretože kompresor sám zmes vychladí. Prístroj je vykonaný v kompaktnom a elegantnom dizajne.
môžete mať ZAJTRA
Zmrzlinovač pre výrobu lahodnej domácej zmrzliny, sorbetu alebo mrazeného jogurtu. Guzzanti GZ 158 disponuje LCD displejom s digitálnym časovačom a nádobou s objemom 1,5 l. Vďaka predmrazenej dvojito izolovanej nádobe pripraví zmrzlinu za 15–25 minút.
môžete mať DNES
Zmrzlinovač pre výrobu lahodnej domácej zmrzliny, sorbetu alebo mrazeného jogurtu. Guzzanti GZ 159 disponuje časovačom na 45 min a nádobou s objemom 2 l. Vďaka predmrazenej dvojito izolovanej nádobe pripraví zmrzlinu za 20 – 40 minút.
môžete mať DNES
Kompaktný zmrzlinovač a jogurtovač v štíhlom prevedení, ktorý je sotva väčší ako papier vo formáte A4. Severin EZ 7407 s inovatívnou funkciu 2 v 1 teplá aj studená umožňuje pripraviť aj zmrzlinu, aj jogurt. Zmrzlinu vytvoríte za menej ako 30 minút. Ľahko pripravíte zmrzlinu, sorbet, mrazený alebo normálny jogurt. Prísady možno doplniť cez otvárateľné viečko.
môžete mať ZAJTRA
S týmto moderným výrobníkom ľadových kociek si môžete kedykoľvek pripraviť tie najlepšie ľadové nápoje a ovocné smoothie pre vás a vašich hostí. Tento prístroj je schopný vyrobiť až 45 kg ľadu denne a 32 kociek ľadu na jeden cyklus. Náš prístroj môže vyrobiť kocky ľadu rýchlo a s nízkou hlučnosťou.
môžete mať 11.12 - 13.12
Chcete mať prístup k domácej zmrzline po celý rok alebo si ju pripraviť podľa svojho receptu a otestovať nové kombinácie produktov? Alebo možno dávate prednosť čerstvým ovocným sorbetom? Alebo možno ste fanúšikom mrazeného jogurtu? Ak máte radi niektorú z týchto pochúťok alebo všetky z nich, odporú.
môžete mať 06.12
Nádoba na výrobu zmrzliny Catler ICB 700 Príslušenstvo k pekárni chleba Catler BM 700 Vhodné na prípravu rôznych druhov zmrzliny
môžete mať 11.12 - 12.12
Zmrzlinovač Clatronic ICM 3784
môžete mať 09.12 - 10.12
Stroj na zmrzlinu (zmrzlinovač) – DO2309I, Objem: 1 l
môžete mať 11.12 - 12.12
Zmrzlinovač s kompresorom – DO9243I, Objem: 1 l
môžete mať 11.12 - 12.12
Zmrzlinovač s kompresorom – DO9232I, Objem: 2,5 l
môžete mať 11.12 - 12.12
Pri príprave zmrzliny „tak ako má byť“ je nutná kombinácia chladenia a miešania, ktorú umožňuje vstavaný kompresor. Zmes vložená do nádoby je počas procesu prípravy miešaná a namrazovaná, čo dáva vznik krémovej a nadýchanej zmrzline.
môžete mať 11.12 - 12.12
Zmrzlinovače
Zmrzlinovače môžete zakúpiť v modeloch pre domáce alebo pre profesionálne použitie.
Profesionálny zmrzlinovač
Profesionálny zmrzlinovač sa líši integrovaným kompresorom s vlastnou chladiacou jednotkou. Dokáže pripraviť zmrzlinu na servírovanie aj za 20 minút a nádobu netreba vkladať vopred do mrazničky. Hotovú zmes uchováva naďalej chladnú. Profesionálny zmrzlinovač môžete vybrať od značky Sage.
Zmrzlinovač Guzzanti je nákladnejší na obstaranie, ale investícia sa rozhodne oplatí. Získavate veľmi kvalitnú zmrzlinu. Zmrzlinovač Guzzanti vie pripraviť aj mrazený domáci jogurt alebo sorbet.
Zmrzlinovač DOMO je obľúbený pre nízku cenu. Základný model domáceho zmrzlinovača s menším objemom kúpite za lacno. V sortimente sú však aj profesionálne zmrzlinovače značky DOMO.
ETA zmrzlinovač
Spoločnosť ETA ponúka zmrzlinovač na dokúpenie ako voliteľné príslušenstvo kuchynských robotov. Ak vlastníte kuchynského robota ETA, je obstaranie zmrzlinovača malou investíciou.
Recepty na domácu zmrzlinu v zmrzlinovači
Recept na domácu vanilkovú zmrzlinu zo zmrzlinovača
- Potrebujete cukor, vanilkový struk, mlieko, smotanu a žĺtky.
- 1 hrnček mlieka a 500 ml smotany na šľahanie zmiešajte a pridajte ošúpané semienka a struk. Priveďte do varu.
- Vypnite, zmiešajte s vanilkovým cukrom a nechajte 1 hodinu pod pokrievkou, potom sceďte.
- V inej mise vyšľahajte 5 žĺtkov a 130 g cukru.
- Znovu zohrejte zmes mlieka, pridajte žĺtky s cukrom a premiešajte.
- Nechajte vychladnúť a vložte do zmrzlinovača.
Recept na domácu čokoládovú zmrzlinu zo zmrzlinovača
- Pripravte si 250 ml smotany na šľahanie a 250 ml plnotučného mlieka.
- Vložte do hrnca a začnite zahrievať. Pridajte na kocky nalámanú horkú čokoládu. Rozvarte.
- Doslaďte podľa chuti cukrom (asi 100 g práškového cukru).
- Premiešajte a vložte do zmrzlinovača.