Zásady nepriameho grilovania u kotlových grilov

  • Ak chcete použiť metódu nepriameho grilovania u kotlových grilov, rozmiestnite drevené uhlie rovnomerne za palivovými prepážkami alebo v palivových nádobách po stranách kotla.
  • Do stredu palivového roštu položte alumisku, kam bude môcť odkvapkávať tuk z mäsa.
    • Ten je potom možné použiť ako základ pre šťavu alebo omáčku.
    • Zabránite tým tiež zbytočnému páleniu tuku u mastnejších potravín ako sú hus, kačka alebo pliecko.
  • Ak pokrm vyžaduje dlhšiu dobu pečenia, nalejte do alumisku trochu vody, aby sa nepripálila.
  • Položte grilovací rošt a naň doprostred umiestnite grilovaný pokrm.
  • Zatvorte poklop a otvárajte ho iba v prípade, že chcete pokrm otočiť, či vyskúšať, či už je hotový.
  • Vhodné pre pokrmy, ktoré sa grilujú nad 25 minút.
    • Napr. väčšie kusy mäsa či rýb, rebierka, celé kurčatá, morky a pod.
  • Nepriame grilovanie sa dá prirovnať k pečeniu.