illy Espresso ESE pody 200 ks

illy Espresso ESE pody 200 ks

Illy Espresso je porciovaná káva v ESE podoch, vďaka ktorým je príprava kávy rýchla a bez nutnosti upratovania. Stredne pražená káva má bohatú a vyváženú chuť s tónmi karamelu a čokolády. Celý popis
52,20 €
0,26 €/ks
Tovar od predajcu MALL

Na sklade 5+ kusov

Ihneď k odberu na predajni
Predajne
 
20.4.2021 na vašej adrese
Možnosti doručenia
 

Kód: 902727

Popis

logo

Illy Espresso ESE pody

  • Balenie obsahuje 1338 g mletej kávy porciovanej v 200 ESE podoch.
  • ESE (easy serving espresso) pody zaisťujú jednoduchú a rýchlu prípravu.
  • Káva je pripravená rýchlo bez znečistenia kávovaru a nutného upratovania.
  • Vhodná pre prípravu všetkých kávových špecialít.
  • Obsah kofeínu menej ako 1,5%.
O značke illy:
  • Spoločnosť illy bola založená roku 1933 v talianskom Terste. Už od počiatku ponúka tie najjemnejšie produkty a snaží sa byť synonymom kávovej kultúry a dokonalosti kávy.
  • Hlavnými hodnotami značky illy je vášeň pre dokonalosť a etika. Vášeň pre dokonalosť sa prejavuje láskou ku kráse a úctou k dobre vykonanej práci. Etika je chápaná v zmysle postupného budovania hodnoty prostredníctvom udržateľného rastu, transparentnosti a rozvoja ľudí.
Čo je espresso?

Espresso môžeme definovať ako šálku kávy (nepresahujúcu 30 ml), ktoré je pripravované špeciálnou metódou, pričom jedinými ingredienciami je voda a kávový prášok z čerstvo namletých zŕn.

Espresso má byť podávané v elegantných porcelánových šálkach, pena (2 – 4 mm), ktorá je orieškovo až tmavohnedá s červenkastým odleskom a s nepatrnými šmuhami zostane až celé 2 minúty po zamiešaní.

Vôňa espressa illy je silná a intenzívna a zanecháva dlho pocit vnútorného naplnenia a uspokojenia.

Jeho chuť je vyvážená a príjemný pocit zostane aj niekoľko desiatok minút po jeho vypití.

Illy espresso nie je nikdy vodové, je ako zamatový krém. Vďaka nízkemu obsahu kofeínu si môžete vychutnať aj niekoľko šálok illy denne.

O káve illy
banner

Kávu možno rozdeliť na dve odrody – arabica a robusta. Líšia sa v náročnosti pestovania (arabica je pestovaná vo vyšších polohách) a snáď najvýraznejším rozdielom je obsah kofeínu – arabica má na rozdiel od robusty tretinový obsah kofeínu. Každá z nich ešte zahŕňa niekoľko druhov, ktoré sú obvykle pomenované podľa oblasti, z ktorej pochádza. Hlavnou vlastnosťou dobrého espressa je jeho vyvážená chuť. Úspech chuti illy espressa je v harmónii medzi kyslosťou a horkosťou. Použitím jedného druhu kávy však tejto harmónie nie je možné dosiahnuť. Illy je preto zmesou deviatich kvalitných druhov odrody Arabica.

Úroda – na jednej vetve môžeme nájsť kávové bôby rôzneho stupňa zrelosti. Ak teda prebieha zber strojovo, môžu sa medzi zrelé kávové bôby dostať aj tie nezrelé, ktoré narušia výslednú chuť kávy. Preto illy uprednostňuje ručný zber a ďalej sú spracovávané len zrelé kávové bôby.

Lúpanie – je to proces, kedy sa z každého bôbu oddelia dve kávové zrná. Používajú sa dve metódy. Suché lúpanie – zberané bôby, ktoré sú už zbavené ostatných nečistôt, sa rozprestrú po plátoch a nechajú sa na slnku, kde po niekoľkých dňoch šupky prasknú, potom sa dávajú do špeciálneho stroja, kde sa bôby zbavujú popraskaných šupiek. Mokré lúpanie – je dlhšie a zložitejšie než suché lúpanie, kávové bôby sa vložia do stroja, ktorý medzi rotujúcimi kotúčmi šupky rozbije.

Selekcia – po vylúpaní kávových zrniek je potrebné skontrolovať, či je každé zrnko v poriadku a či vyhovuje požadovaným parametrom. Preto sa v špeciálnom prístroji jedno po druhom elektronicky triedi.

Praženie – dáva káve jej unikátnu arómu, chuť a farbu a je rozhodujúcim procesom v spracovávaní kávy. Prebieha v obrovských valcoch a teplota nesmie presiahnuť 230 °C.

Chladenie – keď je káva upražená, nastáva problém samovoľného vznietenia zŕn. K ochladeniu kávy je možné použiť dve metódy – chladenie vodou a chladenie vzduchom. Chladenie vodou je síce oveľa rýchlejší, ale je nutné si uvedomiť, že káva je hydroskopická, tzn. že absorbuje veľké množstvo vody a vlhne. Illy preto ochladzuje svoju kávu vzduchom, ktorý zachová jej hmotnosť aj arómu.

Balenie – obal musí garantovať ochranu kávy pred kyslíkom a vlhkosťou, ktorá by mohla zaviniť plesne. Illy sa zameriava na spôsob zvaný, presurizácia ', ktorý používa kovové nádoby s bezpečnostným uzáverom. Pri balení je do plechovky pridávaný stlačený plyn, inertný vo vzťahu ku kávovej zmesi. Káva si tak uchováva bohatosť arómy a chuti po mnoho mesiacov! Vďaka špeciálnym metódam chladenia a balenia produkuje illy kávu s vlhkosťou nižšou ako 1% (čo je 5× menej ako u iných).

Nechajte sa ďalej inšpirovať z našej ponuky: