Akuna AkuKEFIR - Nápoj plný života 10 x 7 g

Akuna AkuKEFIR - Nápoj plný života 10 x 7 g

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
AkuKEFIR je zmes na prípravu poctivého domáceho kefíru. Tento nový produkt obsahuje 7 desetigramových vrecúšok s touto zmesou a vytvoríte z neho pomocou fermentácie až 70 litrov úžasného kefíru z pohodlia vášho domova. Hlavnou výhodou tohto procesu je jeho čerstvosť. Celý popis
17,70 €
Vrátane DPH
15,30 €
Partner: Vivantis

Skladom u partnera 5+ kusov

4.8.2021 - 5.8.2021 na vašej adrese
Možnosti doručenia
 

Kód: 100052243362

Popis

AkuKEFIR je zmes na prípravu poctivého domáceho kefíru. Tento nový produkt obsahuje 7 desetigramových vrecúšok s touto zmesou a vytvoríte z neho pomocou fermentácie až 70 litrov úžasného kefíru z pohodlia vášho domova. Hlavnou výhodou tohto procesu je jeho čerstvosť. Doma si teda vytvoríte chutný čerstvý nápoj a navyše šetríte aj našu planétu, pretože domáca výroba je ekologická. Doma vyrobený kefír obsahuje ďaleko viac živých kultúr, než priemyselne vyrobený kefír z obchodu.

Kefír je tradičný nápoj, ktorý pochádza z Kaukazu aj Tibetu, je rokmi preverený a má veľa blahodárnych účinkov na ľudský organizmus. Tento mliečny výrobok sa najčastejšie pripravuje z mlieka. V recuptuře spoločnosti Akuna je použitý ovocný cukor – teda fruktóza – ktorý slúži ako nosič probiotických kultúr a súčasne ako iniciátor procesu fermentácie (kvasenia). Fermentácia je proces, pri ktorom sa kefírové kultúry kŕmia laktózou (mliečnym cukrom), mení ho na kyselinu mliečnu, oxid uhličitý a ďalšie látky. Znižuje sa u nej glykemický index a pre naše telo sa tak produkt stáva lepšie stráviteľný. Pri fermentácii fruktózy potom vzniká etanol (inými slovami: fruktóza sa premieňa čiastočne na etanol) – vzniká teda skutočný kefír takmer identický s kefíry tvorenými podľa pôvodnej receptúry. Takto vzniknutý výsledný nápoj tolerujú v drvivej väčšine prípadov aj osoby s intoleranciou na laktózu. Na rozdiel od iných kvasených mliečnych nápojov sú v ňom obsiahnuté nielen mliečne bielkoviny a telu prospešné baktérie, ale aj kvasinky, tuky a cukry. Najmä obsah kvasiniek ho odlišuje od všetkých ostatných kvasených nápojov a dodáva mu charakteristickú chuť, ktorá môže pri dlhšom skladovaní pôsobiť až ľahko štipľavým dojmom.

Zloženie:Ovocný cukor (kryštalická fruktóza), lyofilizovaná kefírové kultúra.   Obsiahnuté kmene: Lactococcus Lactis susp. Lactis, Lactococcus lactis susp. Lactis biovary diacetylactis, Leuconostoc, Lactobacillus Brevis, Saccharomyces cerevisiaeDávkovanie:Obsah vrecúška nasypte do 1 litra mlieka (najlepšie plnotučného) o izbovej teplote teplote 20 – 30 0 C. Roztok riadne premiešajte, prikryte alebo uzavrite a nechajte pôsobiť pri izbovej teplote 20– 25 0 C počas 12 – 48 hodín. Po dokončení prípravy uložte v chladničke do spotrebovania.Balenie:

10 × 7 g

Upozornenie:

Obsahuje alergén – mlieko.