Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne

Alavis Enzymoterapie 80cps

Alavis Enzymoterapie 80cps

Rastlinný enzymatický veterinárny prípravok. Enzýmy novej generácie – 100% rastlinný pôvod. Celý popis
Už sa nepredáva
29,20 €
Tovar od: MALL
29,20 €

Popis

Prípravok ALAVIS ™ enzymoterapia podávajte:

  • Pre podporu hojenia tkanív
  • Po úrazoch a operáciách
  • Pre posilnenie imunity
  • Pri zápaloch
  • Pre podporu pri liečbe antibiotikami a pri liečbe nádorov

Čo sú to enzýmy? Enzýmy sú zložité látky bielkovinovej povahy, ktoré plnia v tele dôležitú funkciu biokatalyzátorov – umožňujú a regulujú všetky procesy, bez ktorých by biochemické reakcie v organizme nemohli prebiehať. Enzýmoterapie je liečebné použitie enzýmov. Systémová enzymoterapia je celkové podanie enzýmov injekčne alebo vo forme napr tabliet, pričom bolo preukázané, že niektoré bielkoviny sa môžu, aspoň čiastočne, vstrebávať črevom s následným vstrebávaním do krvi. ALAVISTM enzýmoterapie obsahuje špeciálnu zmes rastlinných enzýmov. Rastlinné enzýmy majú oproti živočíšnym enzýmom výhodu v ich vyššej aktivite a ďalej sú aktívne pri širšom rozmedzí pH, čím je možné, aby rastlinné enzýmy na rozdiel od živočíšnych boli aktívne už v žalúdku. Enzýmy potláčajú prejavy zápalu (antiflogistický účinok), zmenšujú opuchy aj opuchy lymfatických ciev, ovplyvňujú niektoré imunologické deje v organizme a pôsobí podporne pri liečbe nádorových ochorení a pod

Dávkovací tabulka:

Plemena kg Kapsle Dávka
Malá plemena psů a kočky 1 – 5 kg 1 kapsle 1 x denně
Malá plemena psů 5 – 15 kg 1 kapsle 2 x denně
Střední plemena psů 15 – 30 kg 2 kapsle 2 x denně
Velká plemena psů 30 – 45 kg 3 kapsle 2 x denně
Obří plemena psů nad 45 kg 4 kapsle 2 x denně

Prípravok podávajte aspoň 30 minút pred podaním stravy Kapsule je možné zapáliť a obsah zmiešať s malým množstvom krmiva

ALAVIS ™ enzymoterapia obsahuje enzýmy 100% rastlinného pôvodu:

Bromelain je rastlinný enzým získavaný zo stopiek zrelých ananásov (Ananas comosus). Blokuje mediátory zápalu (látky spôsobujúce prejavy zápalu) a znižuje migráciu neutrofilov do miesta zápalu. Podieľa sa na štiepenie bielkovín, pomáha pri zoslabovanie opuchov a hojenie rán, má vplyv na zrážanie krvných doštičiek. Zlepšuje absorpciu a účinnosť iných látok. Papain je rastlinný enzým získavaný z latexu, ktorý vylučuje plod papáje (Carica papaya) po narezaní nezrelých plodov.

Papain hydrolyticky štiepia peptidy a bielkoviny. Vykazuje fibrinolytickej (rozpúšťa krvné zrazeniny) a rádioprotektívny účinky (znižuje účinok rádioaktívneho žiarenia na organizmus). Medzi ďalšie významné vlastnosti papaínu patrí jeho silná antibakteriálne aktivita.

Pankreatín ANALOG 4 × je komplex enzýmov rastlinného pôvodu (amyláza, lipáza a proteáza), ktorý svojou aktivitou zodpovedá pankreatínu živočíšneho pôvodu (rozkladá tuky na glycerol a mastné kyseliny, bielkoviny na peptidy a aminokyseliny, škroby na dextríny a cukry). Pankreatín ANALOG 4 × sa získava fermentáciou z húb Aspergillus sp. a Candida cylindracea a z baktérie Bacillus sp .. Napomáha tráveniu, čím sú živiny z potravy lepšie využívané a tým sa jedinec po operácii rýchlejšie dostáva do lepšej kondície. Pankreatické enzýmy majú pozitívny vplyv na liečenie akútnych a chro-kých zápalových stavov, vrátane úrazov a šliach. V poslednej dobe sa objavujú klinické štúdie, že pankreatické enzýmy napomáhajú rozkladanie imunokomplexov vznikajúcich pri autoimunitných ochorení, podieľajú sa na liečbe vírusových ochorení, zlepšujú klinický stav pacienta a predlžujú jeho život pri nádorovom ochorení.

Peptidáza štiepi dlhé peptidy na krátke reťazce a potom na jednotlivé aminokyseliny. Pri štiepení peptidov na aminokyseliny vzniká energia, ktorú organizmus počas rekonvalescencie využíva. Aminokyseliny sú súčasťou štruktúrnych bielkovín, enzýmov a hormónov, ďalej sú využívané k tvorbe neurotransmiterov (slúži k prenosu nervového impulzu) a ovplyvňujú rast buniek. Proteáza narušuje bakteriálne biofilm a výpotok slúžiace baktériám na uchytenie na tkanive hostiteľa, a ďalej zvyšuje koncentráciu antibiotík v cieľovom mieste, čím zvyšuje účinnosť antibiotickej liečby. Ďalej podporuje hojenie odstránením mŕtve alebo poškodené tkanivo bez poškodenia zdravého tkaniva a podporuje aktivitu krvi a tkanív pri narušenej rovnováhe vnútorného prostredia.

Rutín (vitamín P) je rastlinný glykozid (flavonoid) patriaci medzi antioxidanty, s čím súvisí antikarcinogénne účinky a schopnosť likvidovať voľné radikály. Antioxidačné účinky rutinu boli popísané pri experimentoch s degradáciou kolagénu voľnými radikálmi, kedy sa u rutinu preukázal jeho silný protektívny účinok. Jeho užívanie sa odporúča najmä na posilnenie cievnej steny, kedy znižuje krehkosť cievnych stien zvýšením kvality stavby kolagénnych vlákien. Ďalšie účinky rutinu sú: protizápalový, protitrombotický a cytoprotektívny.

1 kapsula obsahuje: bromelain (Ananus comosus) 150 mg (22.500 PU), papaín (Conica papaya) 150 mg (27.000 PU), pankreatín analóg 4X 100 mg (proteáza 10.000 USP, amyláza 10.000 USP, lipáza 800 USP) , rutín (Sophora japonica) 50 mg, peptidáza 25 mg (600 HUT), proteáza 25 mg (6.250 HUT), triglyceridy 3 mg.

Kapsula je zložená zo želatíny a vody.

Veľkosť balenia: 80 kapsúl

Výrobca: Deerland Enzymes, Kennesaw GA, USA

Prípravok je schválený ÚSKVBL pod číslom 137–10 / C Upozornenie: Neužívať pri zníženej krvnej zrážanlivosti alebo u jedincov so zvýšenou fibrinolýzou (rozpúšťanie krvných zrazenín). Neužívať pri známej precitlivenosti na niektorú zo zložiek prípravku