Lavazza Espresso 100% Arabica 1kg

Lavazza Espresso 100% Arabica 1kg

100% Arabica značky Lavazza sa vyznačuje vysokou kvalitou. Zrná boli starostlivo vybrané z najkvalitnejších káv a šetrne pražené. Káva je typická svojou jedinečnou vôňou a stupňujúcou sa chuťou. Celý popis
Tovar od predajcu MALL
20 €
Vrátane DPH
16,80 €
-16%

Na sklade 5+ kusov

Už zajtra k osobnému odberu
Predajne
 
24.1.2022 na vašej adrese
Možnosti doručenia
 

Kód: 557115

Popis

  • neuveriteľne chutná káva talianskej značky Lavazza
  • káva má typickú charakteristickú vôňu
  • jej chuť sa pomaly stupňuje
  • zrná boli starostlivo vybrané z najkvalitnejších káv a šetrne pražené
Lavazza
  • je známym symbolom talianskeho espessa
  • viac ako sto rokov je cieľom tejto spoločnosti rozširovať arómu a kvalitu talianskej kávy po celom svete
  • procedúra výroby je kontrolovaná už od výberu najlepších zrniek až po kvalitné balenie
  • nezameniteľná chuť a vôňa je zaručená

Objavenie kávy

  • čierna, vrúcna, horká, voňavá ...... taká je káva, skôr rituálny nápoj, dnes neodmysliteľná súčasť našich životov
  • história hovorí, že niektoré africké kmene poznali kávu odpradávna
  • z rozomletých zŕn vyrábali kašu, ktorú dávali ako krmivo zvieratám a tiež bola používaná bojovníkmi pred bojom pre zvýšenie ich udatnosti
  • je nepochybné, že od 13. storočia sa káva pije ako nápoj, a že v 15. storočí bolo pestovanie kávy už plne rozvinuté a začala expanzia po celom svete
  • nápoj bol rýchlo spopularizovaný a prvá kaviareň bola otvorená v Mekke v 15. storočia. Do „Starého Sveta“ – Európy – dorazil ohlas kávy v 17. storočí prostredníctvom benátskych kupcov

Káva dnes

  • kávovník patrí do rodu Coffea
  • väčšina z nich sú tropické stromy alebo kríky
  • dva základné druhy kávovníka – kávovník Arabica a kávovník Robusta
  • káva Arabica predstavuje v súčasnej dobe asi 70% svetovej úrody, ale podiel Robusty stúpa
  • Robusta obsahuje viac kofeínu, je silnejšia a tmavšia
  • káva Arabica je náročnejšia na pestovanie a zber (je preto drahšia, ale zato kvalitnejšia, jemnejšia a s nižším obsahom kofeínu)
  • miešaním Arabiky s Robustou sa zvýši obsah kofeínu a zníži cena kávy
  • faktom však zostáva, že vďaka svetovým trendom v oblasti zdravej výživy ľudia začínajú dávať prednosť menšiemu obsahu kofeínu a vyššej kvalite
  • dnes je kávovník mimoriadne dôležitým prvkom svetového hospodárstva
  • Pre kávu ako takú má najväčší význam kofeín, ktorý je obsiahnutý v praženej Arabike cca 0,7–1,4%, v robuste 2,2–2,4%. Kofeín je horký a tým prispieva k celkovej chuti kávy.
  • Podstatná a daná kvalita kávy v šálke sa vyznačuje: charakteristickou arómou, jemnou kyslosťou, prirodzenou sladkosťou a výrazným telom.

    aróma

    telo

    kyslosť

    chuť

Štruktúra kávy

Struktura Kávy
  1. centrum rezu
  2. zrno (endosperm)
  3. strieborná koža (testa, epidermis)
  4. pergamen (trup, endocarp)
  5. pektín vrstva
  6. buničiny (mesocarp)
  7. vonkajšie šupky (oplodie, exocarp)

Nechte se dále inspirovat z naší nabídky: