Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne
Kód: 535385

illy Kapsule iperEspresso Monoarabica Brasile

illy Kapsule iperEspresso Monoarabica Brasile

Lahodná káva 100% Arabica vybraná na základe pôvodu. Káva je z oblasti Brazílie – Cerrado Mineiro. Intenzívna aróma s nádychom čokolády. Vyvážená horkosť a kyslosť. Balenie obsahuje 21 porcií kávy. Celý popis
Už sa nepredáva
10,60 €
Tovar od: MALL
10,60 €

Popis

Čo je espresso?

Espresso môžeme definovať ako šálku kávy (nepresahujúcu 40 ml), ktoré je pripravované špeciálnou metódou, pričom jedinými ingredienciami sú voda a kávový prášok z čerstvo pomletých zŕn.

Pri posudzovaní kvality espressa zapájame skoro všetky zmysly:

Prvým z nich je nepochybne zrak. Illy espresso má byť podávané v elegantných porcelánových šálkach, pena (2–4 mm), ktorá je orieškovo až tmavohnedá s červenkastým odleskom a s nepatrnými šmuhami, zostane až celé 2 minúty po zamiešaní.

Vôňa Illy je silná a intenzívna a zanecháva dlho pocit vnútorného naplnenia a uspokojenia.

Jeho chuť je vyvážená a príjemný pocit zostane aj niekoľko desiatok minút po jeho vypití.

Illy nie je nikdy vodová, je ako zamatový krém. Vďaka nízkemu obsahu kofeínu si môžete vychutnať aj niekoľko šálok Illy denne.

SYSTÉM E.S.E. – Váš spoločník doma aj v kancelárii

E asy S Erving E Spressa – vďaka tomuto systému si nemusíte perfektné espresso vychutnávať len v reštauráciách či kaviarňach. So systémom E.S.E. si môžete výborné espresso (či cappuccino) pripraviť priamo doma či v kancelárii. Tak jednoducho, ako je to len možné.

Čo všetko si vyžaduje príprava perfektného espressa:

  • kvalitnú kávu
  • skúseného barmana
  • presnú gramáž kávy
  • presnú hrubosť mletia
  • optimálnu teplotu a tlak vody
  • optimálnu dobu extrakcie

Systém E.S.E. sa postará o splnenie vyššie uvedených podmienok – a vy sa môžete plne sústrediť na pôžitok z vášho espressa.

O káve Illy

Existujú dve hlavné odrody kávy: Arabica a Robusta.

Okrem iného je rozdiel v náročnosti pestovania (Arabica je pestovaná vo vyšších polohách) a snáď najvýraznejším rozdielom je obsah kofeínu – Arabica má na rozdiel od Robusty tretinový obsah kofeínu. Každá z nich ešte zahŕňa niekoľko druhov, ktoré sú obvykle pomenované podľa oblasti, z ktorej pochádzajú. Hlavné vlastnosťou dobrého espressa je jeho vyvážená chuť. Úspech chuti Illy espressa je v harmónii medzi kyslosťou a horkosťou. Použitím jedného druhu kávy však túto harmóniu nie je možné dosiahnuť. Illy je preto zmesou deviatich kvalitných druhov odrody Arabica.

Úroda – na jednej vetve môžeme nájsť kávové bôby rôzneho stupňa zrelosti. Ak teda prebieha zber strojovo, môžu sa medzi zrelé kávové bôby dostať aj tie nezrelé, ktoré narušia výslednú chuť kávy. Preto illy uprednostňuje ručný zber a ďalej sú spracovávané len zrelé kávové bôby.

Lúpanie – je to proces, kedy sa z každého bôbu oddelia dve kávové zrná. Používajú sa dve metódy. Suché lúpanie – zberané bôby, ktoré sú už zbavené ostatných nečistôt, sa rozprestrú po plátoch a nechajú sa na slnku, kde po niekoľkých dňoch šupky prasknú, potom sa dávajú do špeciálneho stroja, kde sa bôby zbavujú popraskaných šupiek. Mokré lúpanie – je dlhšie a zložitejšie než suché lúpanie, kávové bôby sa vložia do stroja, ktorý medzi rotujúcimi kotúčmi šupky rozbije.

Selekcia – po vylúpaní kávových zrniek je potrebné skontrolovať, či je každé zrnko v poriadku a či vyhovuje požadovaným parametrom. Preto sa v špeciálnom prístroji jedno po druhom elektronicky triedi.

Praženie – dáva káve jej unikátnu arómu, chuť a farbu a je rozhodujúcim procesom v spracovávaní kávy. Prebieha v obrovských valcoch a teplota nesmie presiahnuť 230 °C.

Chladenie – keď je káva upražená, nastáva problém samovoľného vznietenia zŕn. K ochladeniu kávy je možné použiť dve metódy – chladenie vodou a chladenie vzduchom. Chladenie vodou je síce omnoho rýchlejšie, ale je nutné si uvedomiť, že káva je hydroskopická, tzn. že absorbuje veľké množstvo vody a vlhne. Illy preto ochladzuje svoju kávu vzduchom, ktorý zachová jej hmotnosť aj arómu.

Balenie – obal musí garantovať ochranu kávy pred kyslíkom a vlhkosťou, ktoré by mohli zaviniť plesne. Illy sa zameriava na spôsob zvaný, presurizácia ', ktorý používa kovové nádoby s bezpečnostným uzáverom. Pri balení je do plechovky pridávaný stlačený plyn, inertný vo vzťahu ku kávovej zmesi. Káva si tak uchováva bohatosť arómy a chuti po mnoho mesiacov! Vďaka špeciálnym metódam chladenia a balenia produkuje Illy kávu s vlhkosťou nižšou než 1% (čo je 5× menej než u iných).

Nechajte sa ďalej inšpirovať z našej ponuky: