illy Kapsuly iperEspresso Lungo 21 ks

illy Kapsuly iperEspresso Lungo 21 ks

Máte radi väčšie espresso? Kapsula Lungo sú tým správnym riešením. Moderný, rýchly a čistý spôsob prípravy špičkovej kávy. Kapsule iperEspresso zaistia profesionálnu prípravu lahodnej šálky espressa. Obsah kofeínu max. 1,5 %. Celý popis
11 €
Vrátane DPH
Tovar od predajcu MALL

Momentálne nedostupné

Kód: 420563

Popis

  • Unikátny dvojfázový proces vytvára intenzívne aromatické a bohaté krémové espresso. V prvej fáze sa horúca voda pod tlakom zmieša s kávou v kapsuli, dôjde k extrakcii chuťových zložiek. Druhá fáze uvoľní aromatické oleje a káva je pretlačená cez dno kapsule do šálky.
  • Káva je po celú dobu prípravy vo vnútri kapsule – odpadá čistenie páky

Čo je espresso?

Espresso môžeme definovať ako šálku kávy (nepresahujúcu 40 ml), ktoré je pripravované špeciálnou metódou, pričom jedinými ingredienciami je voda a kávový prášok z čerstvo pomletých zŕn.

Pri posudzovaní kvality espressa zapájame skoro všetky zmysly.

Prvým z nich je nepochybne zrak. Illy espresso má byť podávané v elegantných porcelánových šálkach, pena (2 – 4 mm), ktorá je orieškovo až tmavo hnedá s červenkastým odleskom a s nepatrnými šmuhami, zostane až celé 2 minúty po zamiešaní.

Vôňa Illy je silná a intenzívna a zanecháva dlho pocit vnútorného naplnenia a uspokojenia.

Jeho chuť je vyvážená a príjemná, pocit zostane aj niekoľko desiatok minút po jeho vypití.

Illy nie je nikdy vodové, je ako zamatový krém. Vďaka nízkemu obsahu kofeínu si môžete vychutnať aj niekoľko šálok Illy denne.

SYSTÉM E.S.E. – Váš spoločník doma aj v kancelárii

E asy S Erving E Spressa – vďaka tomuto systému si nemusíte perfektné espresso vychutnávať len v reštauráciách či kaviarňach. Sa systémom E.S.E. si môžete výborné espresso (či cappuccino) pripraviť priamo doma či v kancelárii. Tak jednoducho, ako je to len možné.

Čo všetko si vyžaduje príprava perfektného espressa:

  • kvalitnú kávu
  • skúseného barmana
  • presnú gramáž kávy
  • presnú hrubosť mletia
  • optimálnu teplotu a tlak vody
  • optimálnu dobu extrakcie

Systém E.S.E. sa postará o splnenie vyššie uvedených podmienok – a Vy sa môžete plne sústrediť na pôžitok z Vášho espressa.

O káve Illy

Existujú dve hlavné odrody kávy: Arabica a Robusta.

Okrem iného je rozdiel v náročnosti pestovania (Arabica je pestovaná vo vyšších polohách) a snáď najvýraznejším rozdielom je obsah kofeínu – Arabica má na rozdiel od Robusty tretinový obsah kofeínu. Každá z nich ešte zahŕňa niekoľko druhov, ktoré sú obvykle pomenované podľa oblasti, z ktorej pochádzajú. Hlavnou vlastnosťou dobrého espressa je jeho vyvážená chuť. Úspech chuti illy espressa je v harmónii medzi kyslosťou a horkosťou. Použitím jedného druhu kávy však tejto harmónie nie je možné dosiahnuť. Illy je preto zmesou deviatich kvalitných druhov odrody Arabica.

Úroda – na jednej vetve môžeme nájsť kávové bôby rôzneho stupňa zrelosti. Ak teda prebieha zber strojovo, môžu sa medzi zrelé kávové bôby dostať aj tie nezrelé, ktoré narušia výslednú chuť kávy. Preto illy uprednostňuje ručný zber a ďalej sú spracovávané iba zrelé kávové bôby.

Lúpanie – je to proces, kedy sa z každého bôbu oddelia dve kávové zrná. Používajú sa dve metódy. Suché lúpanie – zberané bôby, ktoré sú už zbavené ostatných nečistôt, sa rozprestrú po plátoch a nechajú sa na slnku, kde po niekoľkých dňoch šupky prasknú, potom sa dávajú do špeciálneho stroja, kde sa bôby zbavujú popraskaných šupiek. Mokré lúpanie – je dlhšie a zložitejšie než suché lúpanie, kávové bôby sa vložia do stroja, ktorý medzi rotujúcimi kotúčmi šupky rozbije.

Selekcia – po vylúpaní kávových zrniek je potrebné skontrolovať, či je každé zrnko v poriadku a či vyhovuje požadovaným parametrom. Preto sa v špeciálnom prístroji jedno po druhom elektronicky triedia.

Praženie – dáva káve jej unikátnu arómu, chuť a farbu a je rozhodujúcim procesom v spracovaní kávy. Prebieha v obrovských valcoch a teplota nesmie presiahnuť 230 ° C.

Chladenie – keď je káva upražená, nastáva problém samovoľného vznietenia zŕn. K ochladeniu kávy je možné použiť dve metódy – chladenie vodou a chladenie vzduchom. Chladenie vodou je síce oveľa rýchlejšie, ale je nutné si uvedomiť, že káva je hydroskopická, tzn. že absorbuje veľké množstvo vody a vlhne. Illy preto ochladzuje svoju kávu vzduchom, ktorý zachová jej hmotnosť i arómu.

Balenie – obal musí garantovať ochranu kávy pred kyslíkom a vlhkosťou, ktorá by mohla zaviniť plesne. Illy sa zameriava na spôsob zvaný, presurizácia ', ktorý používa kovové nádoby s bezpečnostným uzáverom. Pri balení je do plechovky pridávaný stlačený plyn, inertný vo vzťahu ku kávovej zmesi. Káva si tak uchováva bohatosť arómy a chuti po mnoho mesiacov! Vďaka špeciálnym metódam chladenia a balenia produkuje illy kávu s vlhkosťou nižšou ako 1% (čo je 5× menej ako u iných).

Nechajte sa ďalej inšpirovať z našej ponuky: