Značka
Cena
Dostupnosť
Predajca
Hmotnosť
Kakao milujú deti aj dospelí. Holandské kakao, čierne kakao alebo RAW kakao majú svoje miesto vo väčšine domácností. Ako ale vznikajú a aký je rozdiel medzi jednotlivými druhmi? Pozrite sa a vyberte vhodné kakao na pečenie aj na zahriatie.
Holandské kakao
- Holandské kakao si drží vysokú kvalitu a pri výrobe sa alkalizuje - znižuje sa kyslosť a kakao sa ľahšie rozpúšťa. Vyznačuje sa tmavou farbou, plnou chuťou a je vhodné na pečenie.
Čierne kakao
- Čierne kakao má sýto čiernu farbu, ktorá vzniká tradičnou úpravou kakaových bôbov, a značí, že kakao nie je dofarbovanie umelým farbivom. S čiernym kakaom docielite pri pečení múčnikov alebo sušienok sýtejšieho sfarbenia ako pri použití klasického kakaa.
Prírodné kakao
- V prírodnom kakae neprebieha alkalizácia. Zachováva si tak všetky zdraviu prospešné látky, chuť aj vôňu. Má svetlo hnedú farbu a je vhodné na prípravu nápoja aj na pečenie.
RAW kakao
- RAW potraviny nie sú tepelne spracovávané pri teplote vyššej ako 42 °C. Kakao teda nepodlieha praženiu. Je zdraviu prospešné, môže povzbudzovať telo podobne ako káva.
Fair Trade kakao
- Kakao označované ako Fair Trade je vyrábané v súlade so spravodlivými obchodnými podmienkami pre pestovateľov a výrobcov kakaa.
Kakaový nápoj
- Kakaový nápoj je vhodný na prípravu studeného aj horúceho kakaa v kombinácii s mliekom. Môže obsahovať cukor a ďalšie konzervačné látky, nejedná sa teda o čisté kakao. Ľahko sa rozpúšťa.
Uvarte si kvalitné kakao do štýlového hrnčeka alebo šálky a vychutnajte si chvíle pohody.
Horúca čokoláda - horká, mliečna alebo biela?
Horúca čokoláda je sladký nápoj s kakaovou príchuťou. Pripravuje sa v kombinácii s vodou, mliekom alebo smotanou.
- Biela horúca čokoláda - s jemnou príchuťou bielej čokolády (základné suroviny pre bielu čokoládu sú obvykle kakaové maslo, cukor a mlieko, prípadne vanilkový struk)
- Mayská horúca čokoláda - obvykle obsahuje korenie, ako je škorica, chilli a ďalšie
- Mliečna čokoláda - obsahuje mlieko v práškovej forme, čokoláda s mliekom je jemnejšia, vhodná pre deti
- Instantná horúca čokoláda - porciovaná, obsah sáčku jednoducho zalejete horúcim mliekom alebo vodou
- Horúca čokoláda s nízkym obsahom tuku - vhodná aj pri redukčnom jedálničku
- Radiť podľa
- Odporúčame
- Najnižšej ceny
- Najvyššej ceny
- Hodnotenia
- Najpredávanejšie
Kdo by neznal čokoládu! A co takhle to, z čeho se čokoláda vyrábí? Ano, kakaové boby, z nich se nejen vyrábí všemi milovaná čokoláda, ale dají se využít také k ozdobě dezertů, jako skvělá přísada, která ozvláštní vaše smoothie, ale zajímavé je, že kakaové boby se dají použít i do slaných omáček.
môžete mať 26.04
Kdo by neznal čokoládu! A co takhle to, z čeho se čokoláda vyrábí? Ano, kakaové boby, z nich se nejen vyrábí všemi milovaná čokoláda, ale dají se využít také k ozdobě dezertů, jako skvělá přísada, která ozvláštní vaše smoothie, ale zajímavé je, že kakaové boby se dají použít i do slaných omáček.
môžete mať 26.04
Kakaové bôby drvené RAW BIO 3 kg
môžete mať 26.04
Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Avšak čokoláda se nevyrábí jen z nadrcených bobů, na její výrobu je třeba také kakaového másla.Co je ale kakaové máslo a k čemu se dá využít?
môžete mať 26.04
Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Avšak čokoláda se nevyrábí jen z nadrcených bobů, na její výrobu je třeba také kakaového másla.Co je ale kakaové máslo a k čemu se dá využít?
môžete mať 26.04
Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Avšak čokoláda se nevyrábí jen z nadrcených bobů, na její výrobu je třeba také kakaového másla.Co je ale kakaové máslo a k čemu se dá využít?
môžete mať 26.04
Kakaový prášok 20–22 % BIO 200g
môžete mať 26.04
Kakaový prášok 20–22 % BIO 500g
môžete mať 26.04
Kakaový prášok 20–22 % BIO 1kg
môžete mať 26.04
Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Co se týče Ameriky, víte, že právě v Mexiku už Mayové pili nápoj z kakaových bobů a rádi na něj sypali mleté chilli?
môžete mať 26.04
Kakaový prášok BIO 3 kg
môžete mať 26.04
Kdo by neznal čokoládu! Ta se vyrábí z kakaových bobů, které do Evropy dovezli Španělé z Jižní Ameriky už před mnoha staletími. Co se týče Ameriky, víte, že právě v Mexiku už Mayové pili nápoj z kakaových bobů a rádi na něj sypali mleté chilli?
môžete mať 26.04
Kakao a horúca čokoláda
Kakao a horúca čokoláda vykúzlia úsmev na perách nielen v sychravých dňoch. Pre deti ponúkame kakaové nápoje, ktoré sú nenáročné na prípravu. Na pečenie sa hodí holandské alebo čierne kakao, s ktorým získajú múčniky intenzívnu, tmavo hnedú farbu.