Kakao a horúca čokoláda

Kakao milujú deti aj dospelí. Holandské kakao, čierne kakao alebo RAW kakao majú svoje miesto vo väčšine domácností. Ako ale vznikajú a aký je rozdiel medzi jednotlivými druhmi? Pozrite sa a vyberte vhodné kakao na pečenie aj na zahriatie.

Zobraziť viac

Holandské kakao

  • Holandské kakao si drží vysokú kvalitu a pri výrobe sa alkalizuje - znižuje sa kyslosť a kakao sa ľahšie rozpúšťa. Vyznačuje sa tmavou farbou, plnou chuťou a je vhodné na pečenie.

Čierne kakao

  • Čierne kakao má sýto čiernu farbu, ktorá vzniká tradičnou úpravou kakaových bôbov, a značí, že kakao nie je dofarbovanie umelým farbivom. S čiernym kakaom docielite pri pečení múčnikov alebo sušienok sýtejšieho sfarbenia ako pri použití klasického kakaa.

Prírodné kakao

  • V prírodnom kakae neprebieha alkalizácia. Zachováva si tak všetky zdraviu prospešné látky, chuť aj vôňu. Má svetlo hnedú farbu a je vhodné na prípravu nápoja aj na pečenie.

RAW kakao

  • RAW potraviny nie sú tepelne spracovávané pri teplote vyššej ako 42 °C. Kakao teda nepodlieha praženiu. Je zdraviu prospešné, môže povzbudzovať telo podobne ako káva.

Fair Trade kakao

  • Kakao označované ako Fair Trade je vyrábané v súlade so spravodlivými obchodnými podmienkami pre pestovateľov a výrobcov kakaa.

Kakaový nápoj

  • Kakaový nápoj je vhodný na prípravu studeného aj horúceho kakaa v kombinácii s mliekom. Môže obsahovať cukor a ďalšie konzervačné látky, nejedná sa teda o čisté kakao. Ľahko sa rozpúšťa.
TIP!

Uvarte si kvalitné kakao do štýlového hrnčeka alebo šálky a vychutnajte si chvíle pohody.

Horúca čokoláda - horká, mliečna alebo biela?

Horúca čokoláda je sladký nápoj s kakaovou príchuťou. Pripravuje sa v kombinácii s vodou, mliekom alebo smotanou.

  • Biela horúca čokoláda - s jemnou príchuťou bielej čokolády (základné suroviny pre bielu čokoládu sú obvykle kakaové maslo, cukor a mlieko, prípadne vanilkový struk)
  • Mayská horúca čokoláda - obvykle obsahuje korenie, ako je škorica, chilli a ďalšie
  • Mliečna čokoláda - obsahuje mlieko v práškovej forme, čokoláda s mliekom je jemnejšia, vhodná pre deti
  • Instantná horúca čokoláda - porciovaná, obsah sáčku jednoducho zalejete horúcim mliekom alebo vodou
  • Horúca čokoláda s nízkym obsahom tuku - vhodná aj pri redukčnom jedálničku
TIP!

Neholdujete kakau ani horúcej čokoláde? Pozrite sa na rôzne druhy čajov či kávy.

Horúca čokoláda Klasická 10 porcií

môžete mať 08.02 - 09.02

Na sklade u partnera

Doručenie dopravcom08.02 - 09.02
FOODNESS Horúca čokoláda Tmavá 30g/15ks

môžete mať 08.02 - 09.02

Na sklade u partnera

Doručenie dopravcom08.02 - 09.02
Horúca čokoláda Extra tmavá 10 porcií

môžete mať 08.02 - 09.02

Na sklade u partnera

Doručenie dopravcom08.02 - 09.02
Bio kakao plnotučné nealkalizované, 1kg

môžete mať 06.02 - 07.02

Na sklade u partnera

Doručenie dopravcom06.02 - 07.02
Tiziano Bonini Horúca čokoláda s Chilli Bonini 30g/10ks

môžete mať 08.02 - 09.02

Na sklade u partnera

Doručenie dopravcom08.02 - 09.02
Horúca čokoláda Mätová 10 porcií

môžete mať 08.02 - 09.02

Na sklade u partnera

Doručenie dopravcom08.02 - 09.02
Horúca čokoláda Mliečna 36 porcií

môžete mať 08.02 - 09.02

Na sklade u partnera

Doručenie dopravcom08.02 - 09.02
Tiziano Bonini Horúca čokoláda Bonini Pomaranč a Škorica 30g/10ks

môžete mať 08.02 - 09.02

Na sklade u partnera

Doručenie dopravcom08.02 - 09.02
Barbera Cio horúca čokoláda Extra horká

môžete mať 08.02 - 09.02

Na sklade u partnera

Doručenie dopravcom08.02 - 09.02
SALDAC BIO fair trade kakao Peru RAW (surové) 250 g

môžete mať 08.02 - 09.02

Na sklade u partnera

Doručenie dopravcom08.02 - 09.02
BOVETTI Horúca čokoláda horká bio fair trade 35g

môžete mať 08.02 - 09.02

Na sklade u partnera

Doručenie dopravcom08.02 - 09.02
BOVETTI Bovetti Pohár na horúcu čokoládu

môžete mať 08.02 - 09.02

Na sklade u partnera

Doručenie dopravcom08.02 - 09.02

Kakao a horúca čokoláda

Kakao a horúca čokoláda vykúzlia úsmev na perách nielen v sychravých dňoch. Pre deti ponúkame kakaové nápoje, ktoré sú nenáročné na prípravu. Na pečenie sa hodí holandské alebo čierne kakao, s ktorým získajú múčniky intenzívnu, tmavo hnedú farbu.