Cafédirect Horúca čokoláda Sao Tomé 50 x 23g

Značka: Cafédirect Náš kód: 1241776

Doprava zadarmo

Cafédirect Horúca čokoláda Sao Tomé 50 x 23g

Poctivá chuť pravej horúcej čokolády z kvalitného kakaa odrody Criollo. Stačí zaliať 4 kávové lyžičky 2 dcl horúcej vody a dobre premiešať! Balenie obsahuje 50 × 23 g. Celý popis

35.2
35,20 € vrátane DPH
Cena s MALL kartou:
5,20 €
Viac info tu

Náš kód: 1241776

Popis

Popis produktu

  • Vysoko kvalitná zmes na jednoduchú prípravu lahodnej horúcej čokolády.
  • Stačí zaliať 4 kávové lyžičky 2 dcl horúcej vody a dobre premiešať!
  • Obsahuje kvalitné Fairtrade kakao odrody Criollo!

Chuť: poctivá chuť pravej horúcej čokolády z kvalitného kakaa odrody Criollo bez pridaných rastlinných olejov, bez umelých látok, dochucovadiel a škrobov!

  • Odporúčaná príprava: Stačí zaliať 4 kávové lyžičky 2 dcl horúcej vody a dobre premiešať!
  • Zloženie: surový trstinový cukor, sušená srvátka, odstredené mlieko, 16% kakaový prášok so zníženým obsahom tuku. Suroviny nie sú geneticky modifikované.
  • Podiel Fairtrade: 100%

Obsahuje mlieko. Môže obsahovať stopy lepku, vajec a sóje. (Ako to, že môže horúca čokoláda obsahovať stopy lepku? Vysvetlenie je jednoduché: v priestoroch, v ktorých sa čokoláda spracováva, sa môžu spracovávať aj suroviny obsahujúce lepok. Aj keď horúca čokoláda ako taká samozrejme žiadny lepok neobsahuje, je teoreticky možné, že by mohla byť pri spracovaní ""kontaminovaná"" mikroskopickými čiastočkami lepku, ktoré napríklad zostanú vo vzduchu, alebo na povrchu. Z legislatívnych dôvodov preto musíme stopy lepku uvádzať.)

Krajina pôvodu: Vyrobené z ručne zbieraných výberových kakaových bôbov odrody Criolo, ktoré boli pestované a sušené na slnku na ostrove Svätý Tomáš na západnom pobreží Afriky. Fairtrade surový trstinový cukor pochádza z Maurícia, Zambie a Malawi. Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1512kJ / 357kcal, tuky 2.3g (z toho nasýtené mastné kyseliny 1.4g), sacharidy 67.6g (z toho cukry 65.5g), bielkoviny 15.2g, soľ 1.02g. Skladujte v suchu a chlade.

Ako sa pestuje Fairtrade kakao?

Pestovanie kakaa je intenzívna a náročná manuálna práca vyžadujúca neustálu pozornosť, starostlivosť a úrodu. Kakaovníky kvitnú a ich plody dozrievajú v priebehu celého roka v teplých dažďových podnebiach. Plody kakaa sú veľké struky, ktoré sa zo stromu dostávajú mačetou alebo tyčou. Každý struk obsahuje 20 až 30 bôbov zasadených do sladkej bielej dužiny. Na získanie jedného kilogramu kakaa je potreba celoročné úroda z jedného stromu.

Pretože kakaové struky nedozrievajú v rovnakú dobu, je potreba strom neustále kontrolovať. Kakaovník je tiež rastlina veľmi citlivá na zmeny počasia a náchylná k chorobám a nákazám. Potom, čo sú plody zozbierané, rozsekávajú sa mačetou a bôby sa vyberajú von, potom sa fermentujú, sušia, čistia a balia.

Prečo si vybrať značku Cafédirect?

Spoločnosť Cafédirect vznikla v roku 1989 ako prvá spoločnosť predávajúca Fairtrade produkty na britskom trhu. Spolupracuje so 40 poľnohospodárskymi družstvami v 14 krajinách. 50% ziskov spoločnosti sa vracia späť priamo konkrétnym družstvám vo forme spravodlivej nákupnej ceny a tzv. sociálnych prémií, ktoré slúžia k investíciám do rozvoja komunity družstva.

Fairtrade certifikačná známka na výrobkoch poskytuje spotrebiteľom záruku, že sú Fairtrade výrobcovia kakaa priebežne kontrolovaní na dodržiavanie štandardov. Fairtrade ponúka farmárom možnosť si rozumne zarobiť, lebo Fairtrade štandardy obsahujú aj dojednanie o minimálnej cene. Fairtrade prémia je vyplácaná naviac k výkupnej cene a je poskytovaná družstvám a asociáciám na sociálne a ekonomické investície, akými sú vzdelanie, zdravotníctvo či obstaranie vybavenia na obhospodarovanie poľnohospodárskej pôdy."


Parametre

Parametre produktu %1% %2%

Hmotnosť 1150 g