NOMINAL Zmes na chlieb s chia semienkami 500 g

NOMINAL Zmes na chlieb s chia semienkami 500 g

Partnerský predaj - cenu dopravy určuje partner
Chia semienka obsahujú cez 30% vlákniny a to so zastúpením nerozpustnej aj rozpustnej zložky. Z asi 30% tuku tvoria veľký diel omeg-3 nenasýtené mastné kyseliny. Tiež sú cenené pre svoj obsah bielkovín a minerálnych látok. Celý popis
3,50 €
Vrátane DPH
0,01 €/g
Partner: Vivantis

Už sa nepredáva

Tovar od predajcu Vivantis

Predaj zastrešuje MALL.SK vrátane prípadnej reklamácie či vrátenia tovaru.
Predajca odosiela tovar v samostatnej zásielke.
Predajca určuje spôsoby a ceny doručenia.
Kód: 7020768

Popis

Chia semienka obsahujú cez 30% vlákniny a to so zastúpením nerozpustnej aj rozpustnej zložky. Z asi 30% tuku tvoria veľký diel omeg-3 nenasýtené mastné kyseliny. Tiež sú cenené pre svoj obsah bielkovín a minerálnych látok. Takto semienka šalvie hispánskej nutrične vhodne dopĺňajú múku zo zlatého ľanu obsiahnutú aj v tejto zmesi na prípravu chutného, vláčneho a bezlepkového chleba.Ako používať:Postup na prípravu chleba v domácej pekárni:

Do nádoby na pečenie nalejeme vlažnú vodu, olej, rozdrobíme čerstvé alebo sušené droždie a pridáme zmes na chlieb. Odporúčaná dávka droždia a vody sa týka programov na bezlepkové pečenie s dĺžkou kysnutia cca 45–50 min. a cca 60 min. pečenie. Počas kysnutia by už nemalo byť znovu premiešavané.

Podľa typu pekárne a dĺžky použitého programu môžeme upraviť teplotu vody a množstvo droždia. Pokiaľ je chlieb prepadnutý a prekysnutý (väčšie a nerovnomerné póry v striedke), znížime dávku droždia alebo použijeme chladnejšiu vodu. Ak je chlieb naopak nedokynutý, má hutnejšiu štruktúru a tendenciu na povrchu praskať, použijeme viac droždia alebo teplejšiu vodu. Počas prvých minút miešania je dobré mäkkou stierkou zhrnúť suroviny prilepené na stenách nádoby do cesta. Chlieb krájame až úplne vychladne.

Postup na pečenie v bežnej rúre:

Podľa receptu zmiešame všetky suroviny naraz a prehniteme. Dobre spracované cesto necháme chvíľu oddýchnuť (cca 5 min) a potom ním naplníme DÔKLADNE vymastenú formu. Tvarovať môžeme ľahko naolejovanými dlaňami alebo môžeme podsypávať napr. hladkou pohánkovou múkou. Vytvarovaný valček z cesta môžeme tiež obaliť v zmesi semienok. Chlebovú formu plníme cca do 3/5. Necháme kysnúť 45–60 min. (pri teplote 35 ° C) a chránime pred okoraním. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 ° C 50–60 minút. Volíme spodný a horný ohrev.

Na prípravu drobnejšieho pečiva (napr. hrčky, dalamániky, bagetky či ciabatty) uberieme z receptúry asi 20 ml vody. Spracovávame ako chlieb. Na pečenie bagiet volíme radšej vlnitý plech. Menšie kusy kysnú cca 40 min., potom pečieme pri vyššej teplote (aj 220 ° C) asi 20–25 min.Balenie:500 gUpozornenie:Vyrobené v Českej republike.
Zloženie:
 

Zložka / Množstvo
Schválené zdravotné tvrdenia podľa platných nariadení EÚ
Zložka / Schválené zdravotné tvrdenia
Chia semienka (Salvia hispanica)
Pšeno
Ľan siaty (Linum usitatissimum)
normálne trávenie
Kontrola telesnej hmotnosti
Komfort pri menopauze
Normálna funkcia prostaty
Normálne funkcie črevného traktu (pravidelnosť)
Normálna funkcia pŕs
Hladina cholesterolu v krvi