Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne
Kód: 1241774

Cafédirect Horúca čokoláda San Cristobal 1 kg

Cafédirect Horúca čokoláda San Cristobal 1 kg

Horúca čokoláda zo San Cristobal v Dominikánskej republike má výraznú chuť vďaka vysokému obsahu kvalitného kakaa. V zimných mesiacoch výborne povzbudí a v letných mesiacoch s ľadom naopak skvele osvieži. Celý popis
Už sa nepredáva
18,50 €
0,02 €/g
Tovar od: MALL
18,50 €
0,02 €/g

Popis

  • Luxusne zamatová horúca čokoláda zo San Cristobal v Dominikánskej republike.
  • Výrazná chuť vďaka vysokému obsahu kvalitného kakaa bez pridaných rastlinných olejov, bez umelých látok, dochucovadiel a škrobov.
  • V zimných mesiacoch výborne povzbudí a v letných mesiacoch s ľadom naopak skvele osvieži.

Chuť: výrazná chuť vďaka vysokému obsahu kvalitného kakaa bez pridaných rastlinných olejov, bez umelých látok, dochucovadiel a škrobov. V zimných mesiacoch výborne povzbudí a v letných mesiacoch s ľadom naopak skvele osvieži. Odporúčaná príprava: Stačí zaliať 2 kávové lyžičky 2 dcl horúceho mlieka a dobre premiešať!

Zloženie: 60% trstinový cukor, 40% kakaový prášok. Suroviny nie sú geneticky modifikované. Podiel Fairtrade: 99%

Krajina pôvodu: Vyrobené z ručne zbieraných výberových kakaových bôbov odrody Criolo, ktoré boli pestované a sušené na slnku v San Cristobal v Dominikánskej republike. Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1578kJ / 374kcal, tuky 8.3 g (z toho nasýtené mastné kyseliny 5.3 g), sacharidy 64.5 g (z toho cukry 59.9 g), bielkoviny 7.9 g, soľ <0.25 g. Skladujte v suchu a chlade.

Ako sa pestuje Fairtrade kakao?

Pestovanie kakaa je intenzívna a náročná manuálna práca vyžadujúca neustálu pozornosť, starostlivosť a úrodu. Kakaovníky kvitnú a ich plody dozrievajú v priebehu celého roka v teplých dažďových podnebiach. Plody kakaa sú veľké struky, ktoré sa zo stromu dostávajú mačetou alebo tyčou. Každý struk obsahuje 20 až 30 bôbov zasadených do sladkej bielej dužiny. Na získanie jedného kilogramu kakaa je potreba celoročné úroda z jedného stromu.

Pretože kakaové struky nedozrievajú v rovnakú dobu, je potreba strom neustále kontrolovať. Kakaovník je tiež rastlina veľmi citlivá na zmeny počasia a náchylná k chorobám a nákazám. Potom, čo sú plody zozbierané, rozsekávajú sa mačetou a bôby sa vyberajú von, potom sa fermentujú, sušia, čistia a balia.

Prečo si vybrať značku Cafédirect?

Spoločnosť Cafédirect vznikla v roku 1989 ako prvá spoločnosť predávajúca Fairtrade produkty na britskom trhu. Spolupracuje so 40 poľnohospodárskymi družstvami v 14 krajinách. 50% ziskov spoločnosti sa vracia späť priamo konkrétnym družstvám vo forme spravodlivej nákupnej ceny a tzv. sociálnych prémií, ktoré slúžia k investíciám do rozvoja komunity družstva.

Fairtrade certifikačná známka na výrobkoch poskytuje spotrebiteľom záruku, že sú Fairtrade výrobcovia kakaa priebežne kontrolovaní na dodržiavanie štandardov. Fairtrade ponúka farmárom možnosť si rozumne zarobiť, lebo Fairtrade štandardy obsahujú aj dojednanie o minimálnej cene. Fairtrade prémia je vyplácaná naviac k výkupnej cene a je poskytovaná družstvám a asociáciám na sociálne a ekonomické investície, akými sú vzdelanie, zdravotníctvo či obstaranie vybavenia na obhospodarovanie poľnohospodárskej pôdy."