Oválny pekáč TULIP
- materiál: 18/10 nerez oceľ (18% chróm, 10% nikel)
- masívna konštrukcia a dokonalé prevedenie spĺňa tie najvyššie požiadavky kladené na moderné komfortné pečenie
- silné sendvičové dno zaručuje rovnomerné rozloženie tepla bez rizika pripaľovania
- veľmi dobré termoakumulačné vlastnosti sendvičového dna umožňujú úsporu energie (teplo zo sporáka je odovzdávané dnu nádoby plynule, bez výkyvov a rovnomerne po celej ploche dna – teplota vo vnútri nádoby nekolíše)
- pečenie i varenie je jednoduchšie, pokrmy je možné pripravovať s obmedzeným množstvom tukov
- pokrmy ponechané v nádobách si dlhšie uchovajú svoju teplotu
- úchytky po stranách pekáča zaisťujú bezpečnú manipuláciu
- súčasťou je rošt pre dokonalé prepečenie bez pripálenia s úchytmi pre vybratie z pekáča
- lesklosť vonkajšieho a vnútorného povrchu je dosiahnutá zrkadlovým leštením
- pekáč vyhovuje nárokom na intenzívne a dlhodobé používanie
- celokovová konštrukcia zaručuje elegantný vzhľad rovnako ako jednoduché a rýchle čistenie
- vhodný pre pečenie v elektrických, plynových a teplovzdušných rúrach i rúrach vybavených ventilátorom a pre varenie na plynových, elektrických a sklokeramických sporákoch
- záruka: 5 rokov
- Rozmery:
- Horný diel:
- Vnútorná dĺžka: 38 cm
- Vonkajšia dĺžka: 39 cm
- Vonkajšia výška: 5,5 cm
- Dolný diel:
- Vnútorná dĺžka: 38 cm
- Vonkajšia dĺžka: 41 cm
- Vonkajšia výška: 13,5 cm
- Celkové rozmery:
- Celková dĺžka s úchytmi: 48 cm
- Celková vonkajšia výška: 18,5 cm (oba diely zložené)
- Celková vonkajšia šírka: 27,5 cm
Čo je dôležité pri výbere pekáča vedieť
- pekáč by mal byť dobre tepelne vodivý, čo nerezová oceľ plní veľmi dobre
- žiara rúry sa tak pri pečení rozloží rovnomerne po celej nádobe
- veľkosť pekáča volíme tak, aby bol mäsom čo najviac vyplnený (v opačnom prípade by hrozilo, že sa šťava rýchlo odparí a pečienka sa onedlho pripáli)
- tvar pekáča tiež nie je zanedbateľný
- pre prípravu kurčaťa, husi alebo kačice či väčšieho moriaka je najlepší tvar oválu (v ňom je zaistené, že mäso zapĺňa celý obsah a nezostáva žiadne nevyužité miesto)
Varenie v riad PRESTO
- sporák nastavte na maximum len na začiatku varenia, potom pokračujte na nízky, maximálne stredný výkon sporáku
- sporák vypínajte s predstihom ešte pred ukončením varenia, využívajte termoakumulačné vlastností sendvičového dna
- Voľte správnu veľkosť platničky, ktorej priemer musí byť rovnaký alebo menší ako je priemer dna nádoby
- plameň horáka nesmie nikdy presahovať okraje dna riadu (v takom prípade môžu úchytky páliť, prípadne môže dôjsť k ich poškodeniu)
- prázdny riad nikdy nezahrievajte
- pri dlhodobom prehrievaní prázdnych alebo nedostatočne naplnených nádob sa môže na povrchu kovových častí objaviť fialové až hnedé zafarbenie
- toto zafarbenie neobmedzuje funkčnosť alebo zdravotnú nezávadnosť riadu, nie je vadou výrobku a nemôže byť predmetom reklamácie
Údržba a starostlivosť o riad PRESTO
- pred prvým použitím riad dôkladne umyte a vytrite do sucha
- varte vždy len v dobre vyčistenom riade, len tak zachováte jeho dobrý vzhľad trvale
- čistite bežnými čistiacimi prostriedkami, nikdy nepoužívajte agresívne látky, chemikálie a ostré predmety
- možno čistiť špeciálnymi prostriedkami, ako ideálny odporúčame čistiaci prostriedok CLINOX
- silne znečistený riad nechajte odmočiť vo vode alebo roztoku vody so saponátom
- ak sa objavia vnútri riadu biele usadeniny, vyčistite ich octom, niekoľkými kvapkami citrónu alebo špeciálnym prípravkom na nerezový riad
- ide o sedimenty minerálov obsiahnutých vo vode a ich tvorenie je závislé na miestnych podmienkach a tvrdosti vody
- tvorbu bielych usadenín výrazne obmedzíte solením až do vriacej vody
- biele škvrny nijako neobmedzujú funkčnosť alebo zdravotnú nezávadnosť riadu, nie sú vadou výrobku a nemôžu byť predmetom reklamácie
5 rokov záruka
- Záruka sa zásadne nevzťahuje na tieto prípady:
- výrobok bol používaný v rozpore s Návodom na použitie
- nedostatky boli spôsobené úderom, pádom či neodbornou manipuláciou
- na výrobku boli vykonané neautorizované opravy a zmeny
Nechajte sa ďalej inšpirovať z našej ponuky: