Buďtea nakupujte s dopravou ZADARMO
0
mesačne
Kód: 463158

Tefal Secure 5 P2500732

Tefal Secure 5 P2500732

Trojvrstvové sendvičové dno zaisťujúce dokonalé rozloženie tepla a pevnosť v priereze, 2 pozície varenia, parný košík, 5 bezpečnostných poistiek. To všetko pre pohodlnosť varenie a ešte oveľa viac ponúka tlakový hrniec Tefal Secure 5 P2500732 s objemom 6 litrov. Celý popis
Už sa nepredáva
64 €
Tovar od: MALL
64 €

Popis

  • objem 6 l
  • až 3 × rýchlejšie varenie
  • parný košík
  • vyrobený z kvalitnej nerezovej ocele 18/10
  • trojvrstvové sendvičové dno – hliníkový plát zabudovaný do nerezovej ocele zabezpečujúci dokonalé rozloženie tepla a pevnosť v priereze
  • 2 pozície varenia umožňuje varenie pri nízkom alebo pri vysokom tlaku
  • vybavený 5 poistkami pre bezpečné použitie
  • široko roztiahnuteľné rukoväte
  • v umývačke je možné umývať iba hrniec bez pokrievky
  • záruka na kovové časti hrnca 10 rokov

Vhodný pre všetky typy sporákov vrátane indukcie.

Indukcia: Riad pre indukciu nemusí byť špeciálny, potrebuje mať len feromagnetické dno, pretože pod sklokeramickou doskou je indukčná medená cievka a v nej vytvára vysokofrekvenčný prúd magnetické striedavé pole. Tak sa rozkmitajú molekuly kovu vo feromagnetickom dne nádoby, to sa zahrieva a od neho potom pripravovaný pokrm. Indukčný riad veľmi dobre poznáte. Na jeho dne zospodu nájdete grafický symbol cievky – niekoľko vlnoviek nad sebou, prípadne slovné označenie Induction.

– Pri varení sa šetrí energia vďaka kratšiemu ohrevu, ale aj tým, že sa varná zóna prispôsobí veľkosti riadu, zahrieva sa iba dno. Indukcia má tak viac ako 90% účinnosť, zatiaľ čo varné zóny sklokeramiky približne 60% a plynu 50%.

– Indukcia má veľkú výhodu v tom, že po sňatí riadu platnička končí ihneď s ohrevom, nie je potrebné manuálne vypnutie. Cievka pod doskou jednoducho potrebuje „partnera“ pre elektromagnetickú indukciu.

Používanie hrncov a panvíc na indukčných sporákoch

Sklokeramická doska: je takisto úspora elektrickej energie. Dosky sa rozdeľujú do niekoľkých stupňov, od bežných cez dosky s high-light zónou až po dosky s indukčným ohrevom. High-light je zóna na sklokeramickej doske, kde dochádza k veľmi rýchlemu ohrevu. Skráti sa doba varenia a rýchlejšie reaguje na zmenu teploty. Najvhodnejší riad pre tento druh varenia je riad so silným zabrúseným dnom. Môže byť z nerezu, smaltovaný aj sklenený. Neodporúča sa riad hliníkový, pre jeho negatívne vlastnosti, ako je rýchly a tým pádom nerovnomerný ohrev, doska sa musí kvôli škvrnám častejšie čistiť.

Nechajte sa ďalej inšpirovať z našej ponuky: